Öne Çıkanlar son dakika rusya haber terör terör örgütü

Ruble dolar karşısında tarihi seviyede düştü!
Rusya Ukrayna krizinden sonra Avrupa Birliği'yle ters düşmüş ve AB üyeleri Rusya'ya ambargo uygulamaya başlamıştı.

RUS EKONOMİSİ DİBİ GÖRDÜ


1,5 yıldır devam eden ambargo yüzünden hayli sarsılan Rus ekonomisi, Türkiye ile yaşanan uçak krizi ve petrol fiyatlarının 150 dolar seviyesinden 28 dolara düşmesiyle birlikte iyice dibi gördü.

DOLAR/RUBLE KURU 80'İ GÖRDÜ




Rusya’nın ana ihracat kaynağı petroldeki düşüşün sürmesiyle birlikte ülkenin para birimi ruble de 16 Aralık, 2014’teki rekor seviyeyi geçerek dolar karşısında 1998’den bu yana ilk defa 80,8’den işlem gördü.

EURO KARŞISINDA DA GERİLEDİ

Asya ve Avrupa’daki pazarların kayıplarla geçtiği günün ardından ruble, euro karşısında da gerileyerek 87,6 seviyelerine geriledi.

Petrol fiyatlarındaki gerileme, Rusya ekonomisini zorlayan en önemli etkenler arasında sayılıyor.

PUTİN "HER ŞEY BOMB*K OLUR" DEMİŞTİ

Rus lider Vladimir Putin geçen aylarda yaptığı bir konuşmasında Ruble'nin dolar karşısında giderek değer kaybetmesi halinde, dolar/ruble kurunun 80'i görmesiyle beraber her şeyin 'bomb.k' olacağını söylemiş, kötü bir senaryo çizmişti. O senaryo bugün gerçekleşti..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.