Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye terörist

Ruhani: Kimliğimiz Şii değil
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hasan Ruhani ile birlikte basın açıklaması yaptı. Ruhani konuşmasında Türkiye ile ilgili bankacılık sektörü başta olmak üzere birçok farklı ekonomik konuda işbirliği içinde olması gerektiğini söyledi.

"KİMLİĞİMİZ Şİİ DEĞİL" DEDİ

Ruhani ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini tekrarlayarak "Kimliğimiz Şii, Sünni ya da başka bir mezhep değil; sevgi ve kardeşliği içinde barındıran İslam'dır" diye konuştu.

İŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI!

TİCARET 30 MİLYAR DOLARA ÇIKACAK

"Dar kapsamda bugüne kadar neler yaptık bundan sonra ne yapacağız gibi konulardan konuştuk. Türkiye İran ilişkileri son yıllarda malesef bir gerileme içinde. 22 milyar dolara çıkan ticaret hacmi, 10 milyar dolara düştü. Ama bundan sonraki hedefimiz 30 milyar dolarlık ticaret hacmi. Ekonomilerimizin birbirini tamamlayıcı özelliklerini göz önüne alarak bu konunun önemi üzerinde durduk. Türk-İran ilişkilerinde herhangi bir gümrük sıkıntısı çıkmaması için karşılıklı işbirliği halindeyiz. Atacağımız adımlarla Türk-İran ilişkilerini hsıradan komşuluk ilişlkilerinin çok üstünde olduğunu somutlaştırma konusunda mutabık olduk.

"MEZHEPÇİ POLİTİKALARIN HİÇ BİR FAYDASI YOK"

Ülkelerimizin Suriye ve Irak başta olmak üzere krizlerin durdurulması konusunda anlaşmalara vardık. Bölgemizdeki sorunlara mezhepçi politikalarla yaklaşmanın da hiç bir faydasının olmayacağı konusunda anlaşmaya vardık. Ve bundan sonraki dönemde terör hakkında; 'iyi terörist, kötü terörist' gibi konularda fikir birliğine vardık. Bu şekilde bakıtığımızda bölgemizdeki sorunlara dışarıdan değilde bizlerin müdahale etmesinin önemi konusunda aynı anlayışı paylaşıyoruz."

İran lideri Ruhani ise şu açıklamaları yaptı;

"İLİŞKİLERİMİZİ BÜTÜN BOYUTLARIYLA GELİŞTİRECEĞİZ"

"Bugünkü görüşmelerimizde 3 tane önemli amacı belirledik ve bu konularda hemfikirdik. Öncelikle müslüman kadının İslami hukuktaki yerini dünyaya tanıtma konusunda hemfikir olduk. Öte yandan aşırıcılık ve terörle mücadele konusunda bir takım anlaşmalar, fikir ortaklıkları kurduk. Dünyaya 'bizim kimliğimiz İslam'dır' demeliyiz. Kimliğimiz Şii, Sünni ya da başka bir mezhep değil; sevgi ve kardeşliği içinde barındıran İslamdır. Umarım bu konuda Türkiye ile amacımıza ulaşırız. Biz iki ülkenin ilişkilerini bütün boyutlarıyla geliştirme kararı aldık. Ancak bazı ambargo koşulları yüzünden istediğimiz tüm atılımları yapamadık ama bugün ne mutlu ki bu oturum ambargoların kalktığı zamana yetişti.

RUHANİ'DEN GÜMRÜK AÇIKLAMASI!

İki ülkenin bankacılık sektörünün birbirleri ile iş yapması da çok önemli bir konu. Türk bankaları İran'da yer açabilirler ve böylelikle ekonomik ilişkilerimizi geliştirebiliriz. Ortak pencere, gümrük konusunda da hemfikir olduk. İnşallah bundan sonra gümrük kapılarında hiç kuyruk görmeyeceğiz. Turizm konusunda hem Türkiye hem de İran atılımlarda bulunabilir ve biz hükümetler olarak bunu teşvik etmeliyiz"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.