Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Görüntülerde, Büyükelçilik'te görevli bir polis, bina önüne gelen bir taksiden inen ABD'li diplomata saldırıyor.
Diplomatı yere yatıran Rus polisi, ABD'li diplomatı darp ediyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, olaya ilişkin bir açıklama yaparak, ABD medyasında yer alan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını savunarak, diplomatın, görevli polise saldırdığını iddia etti.

RUS SÖZCÜ ABD'Lİ DİPLOMATI SUÇLADI
Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Zaharova saldırı görüntülerine ilişkin şu iddiaları dile getirdi: "6 Haziran gecesi ABD Büyükelçiliği yerleşkesine gelen ve şapkasıyla yüzünü gizlemeye çalışan bir kişi, güvenlik görevlisinin kimlik sorması üzerine görevliye yumruk attı ve elçilik binasına saklandı. Yani Washington Post, olayı çarpıtmakla kalmadı, tam tersini yazdı."
Öte yandan Zaharova, saldırganın ABD'li diplomat olduğunun öğrenilmesi üzerine Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın ABD Büyükelçiliği'ne kararlı bir protesto gönderdiğini bildirdi.
ABD'li diplomatın CIA mensubu olduğunun ortaya çıktığını da iddia eden Zaharova, "O gece diplomat, istihbarat operasyonundan dönüyordu. Ya bundan dolayı sinirliydi ya da kimliğinin bilinmesini istemiyordu. Bu nedenle de diplomatik kartını göstermedi ve kendisini durdurduklarında görevliye saldırdı" diye anlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.