Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Rusya'dan sınırımıza tehlikeli adım!
Moskova, Türkmen Dağı'ndaki Salma kasabasına S-400 füzeleri yerleştirecek. Gımam ve 45 Tepe'ye ise dinleme istasyonları getirildi bile. 

Yoğun hava bombardımanıyla Esed'in İran destekli kara birliklerini Türkmen Dağı'na yerleştiren Rusya, sınırda çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Moskova, Lazkiye'den sonra Hatay'ın hemen güneyindeki Bayır Bucak'a da S-400 füzesi konuşlandıracak. Haftabaşında Moskova'dan Lazkiye'ye gelen uzman bir ekip, muhaliflerden ele geçirilen Türkmen Dağı'nda S-400 füzeleri ve Rus istihbaratının kullanacağı dinleme istasyonları için yer teftişinde bulundu. Rusların S-400 hava savunma sistemlerini bölgedeki Salma kasabasına yerleştirme amaçlı ön çalışma faaliyetlerini başlattığı bilgisine ulaşıldı.

KALICI OLMAK İSTİYORLAR

Salma kasabasının kuzeyinde özel bir alan oluşturarak hava savunma sistemini burada aktive etmeyi planlayan Moskova, Türkmen Dağı bölgesinin yüksek noktalarından Gımam ve 45 Tepe'ye de dinleme istasyonları ve hava radar sistemleri kuracak. Lazkiye kırsalında rejim ve Şii milislerle birlikte Kürt Dağı ve Türkmen Dağı bölgesinde hava bombardımanlarının yardımıyla ilerleyen Esed güçleri, son 2 buçuk ay içinde muhaliflerin kontrolündeki 25'ten fazla noktayı ele geçirdi.

Bölgede yaşanan askeri hareketliliği değerlendiren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Genel Kurmay Başkanı Ahmet Berri, ''Ruslar, Lazkiye'de bulunan askeri üstlerini güvenli hale getirmek için Türkmen Dağı'nda kalıcı olmak istiyor. Bunun için Gımam ve 45 Tepe'ye dinleme istasyonları kurmaya başladılar'' diye konuştu. 

GÜNEYDEN KUŞATMA

24 Kasım'da Türkiye tarafından savaş uçağı düşürülen Rusya, Suriye'nin Lazkiye bölgesinde bulunan Hımeymim Üssü'ne S-300 hava savunma füzeleri yerleştirmişti. Nusaybin'in hemen karşısındaki Kamışlı ve Humus kırsalında da askeri üs inşa eden Rusya'nın, PYD bölgesi Haseke'de de benzer bir askeri üs kurma hazırlığında olduğu belirtiliyor.

Akdeniz kıyısındaki Tartus'ta uçakların da inip kalktığı bir üssü daha bulunan Rusya'nın, burada çok sayıda savaş jeti bulunuyor. Moskova'nın Esed rejimine destek için Doğu Akdeniz'e gönderdiği savaş gemileri de Tartus limanını kullanıyor. Tartus Üssü'nde 1700 Rus askerinin görev yaptığı belirtiliyor.

İÇİMİZİ GÖZETLİYOR

Rusya'nın Türkmen Dağı'na yerleştirmeyi planladığı uzun menzili hava savunma sistemi S-400, en son teknoloji ile donatıldı. Rus yapımı S-400 sistemi, 600 kilometrelik alanda radar taraması yapabilme yeteneğine sahip. Füzelerin erken uyarı sistemleri sayesinde'hayalet uçak' diye adlandırılan hedefleri izleme ve bu hedeflere kilitlenme özelliği var. Füzenin menzili içerisinde Gaziantep, Mardin'in bir bölümü, Adana, Mersin, Hatay, Niğde, Nevşehir, Antalya, Şanlıurfa ve Konya da yeralıyor. (Yeni Şafak)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.