Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Rusya, ''metroseksüel imam''ı da sınır dışı etti!

Türkiye Hikmet Yuvacı'yı Denizli'de imam olarak görev yaptığı sırada tanıdı. 48 yaşındaki Yuvacı, "metroseksüel imam" olarak ünlendi. Çünkü Yuvacı, "Günde 5 kez insanların önüne çıkıyorum, bakımlı ve şık olmak zorundayım" diyerek, sürekli cilt bakımı yaptırarak, şık giyiniyordu. Cemaati de ona "metroseksüel imam" adını takmıştı.

Dinin de güzel giyinmeyi ve güzel takılar takınmayı emrettiğini söyleyen Yuvacı, düzenli bir şekilde tırnak bakımı da yaptırıyordu.

Daha önce 5 yıl Kırım ve St. Peterburg'da görev yapmış olan Yuvacı geçen Mart ayında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Rusya Federasyonu Diyanet İşleri Koordinatörü olarak atandı. Yeni görevlendirme kapsamında görev yaptığı Kırım'da iki cami ile bir medresenin yapımını organize edip, din hizmeti veren Yuvacı, Rus uçağının düşürülmesi nedeniyle Kırım'dan sınır dışı edildi.

Yuvacı yaşadıklarını anlatarak, "Rus uçağının düşürülmesinden sonra Türkler'e karşı nefret duygusu oluşmaya başladı. Bizleri oradan çıkarmak istediler. Ofisimizi bastılar, pasaportuma el koydular. Gözaltına aldılar, 7-8 saat sorguladılar, bir şey bulamadılar. Zaten orada devlet olarak şeffaf çalışıyoruz. Rusya'nın istihbaratçıları bize sıkıntı verdiler. Sonuçta mahkemeye sevk edildim. Sınır dışı edilmeme karar verildi. Orada yaşayan Türkler, işadamları büyük sıkıntı içindeler. Rusya'nın Türkler'e karşı olan nefret duygusundan dolayı sınır dışı edilmek zorunda kaldım. Tekrar memleketime Denizli'ye döndüm" diye konuştu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.