Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

Rusya'nın planı deşifre oldu!
Bölgedeki Esad güçlerini destekleyen, PYD'ye silah ve mühimmat temin eden Rus generallerin öldüğü saldırının ardından Rusya'nın Suriye'nin batısındaki Afrin bölgesinden, Halep'in doğusuna kadar aradaki mesafeyi kapatmaya çalıştığı anlaşıldı.

Bugün Gazetesi'nin ele geçirdiği hain planı gözler önüne seren haritalarda, Kürt ve Arap güçlerden oluşan Suriye Demok-ratik Güçleri'nin (SDG) Münbiç'in güneyine kadar ilerlemesi ve Suriye'nin kuzeyinde Kürt Halk Savunma Birlikleri'nin(PYD) Doğu'daki hareketleri sayesinde Esed güçlerinin bu gruplar arasındaki kara bağlantısı sağlandığı gözüküyor.

AMAÇ ESAD'A KORİDOR AÇMAK

Haritayı değerlendiren istihbarat yetkilileri, burada son aşamada amacın, PYD'nin Halep'in doğusuna kadar arasındaki mesafeyi kapatarak hem rejim güçleriyle hem de Afrin ile kara bağlantısının sağlanmaya çalışılacağının planlandığını söyledi. Bu koridorun olabildiğince güneyden açılacağını ifade eden yetkililer, böylece Esadrejiminin Türkiye sınırının büyük bölümüyle kara bağlantısı sağlayacağını da kaydetti. Böylece uzunca bir süredir Haseke ve Cezire bölgesiyle Esad güçlerinin kopan bağlantısının da tekrar kurulmasının amaçlandığı kaydedildi.

İSLAM COĞRAFYASI

Planların bir bölümünde ABD'nin de devreye girdiğini belirten istihbarat yetkilileri, ayrıca bu planlar gerçekleşirse Tişrin bölgesindeki SDG ile Halep'in Dayr Hafir bölgesinin birleşeceğini, bunun da Türkiye sınırındaki DAEŞ'in Rakka ile kara bağlantısının kopmasını sağlayacağına da dikkat çekti. Ruslar'ın karadan ve havadan verdikleri desteğin aynı zamanda PYD'ye de bir koridor sağladığını vurgulayan yetkililer, "Türkiye Cerablus-Azez arasında bir güvenli koridor oluşturmaya çalışıyor. Ancak bu planlarla Ruslar, bu koridorun oluşmasına engel olup PYD'yi kapımıza taşımaya çalışıyor. Amaç Türkiye'nin islam coğrafyasıyla olan bağını kopartmak" dedi.

Rus generaller, planlar için Suriye'de

Ağır çatışmaların yaşandığı Suriye'de Türkmenlerin göçüne de sebep olan planların hayata geçmesi için bölgeye gönderilen 4 Rus general de Türkmendağı bölgesinde Türkmen muhalifler tarafından öldürülmüştü. Bölgedeki saldırıların durumunu ve planlamasını görüşmek üzere Duveyrik ve Selma bölgeleri arasında yer alan bir noktada çok sayıda üst düzey generalin katılımıyla toplantı tertiplenmişti.

Esad rejiminin generalleri

Silahlı Türkmen muhalifler, yerlerini haber aldıkları toplantı halindeki gruba yaptıkları baskında, 4'ü Rus ve 4'ü Esad rejiminin generali olmak üzere 15 askeri öldürdü. Saldırıda hayatını kaybeden Rus generallerden birinin, Türkmendağı'ndaki saldırıları koordine eden ve ön adı 'Yuri' olan bir korgeneral olduğu öğrenilmiş, diğer 3 Rus generalinin ise tuğgeneral rütbesinde olduğu ifade edilmişti.

Türkiyenin hakimiyetini engelliyorlar

Rusya'nın Suriye'deki faaliyetlerinde net şekilde Türkiye'nin bölgedeki hakimiyetini engellemeye çalıştığının da altını çizen yetkililer, Rusya'nın bir başka amacının da PYD ile Esad arasındaki bağlantıyı sağlamak olduğunu söyledi. Böylece Esad'ın kanlı iktidarını sürdürmesinin sağlanmaya çalışıldığını da vurgulayan yetkililer, ele geçirilen dökümanların da bunun en iyi kanıtı olduğunu bildirdi. (Bugün)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TC 8 yıl önce

Tüm dünya bir olsada Türk yine küllerinden doğar Ensenize Çöker rahat oLun