Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Rusya'nın sinsi planı ifşa oldu!
Halep'in kuzeyinde cuma gecesi muhaliflere yönelik kapsamlı bir saldırı başlatan IŞİD, buradaki 2 köyü ele geçirdi. Barak Atı ve Elbil köylerini muhaliflerden alan IŞİD, Azez'e yakın köylerden Havar ve Kefergan'a da saldırı başlattı. Muhaliflerle IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, muhalif Keteib el Baz Tugayı Komutanı Mahmud Hacı Hasan, sıcak bölgede Yeni Şafak'a konuştu. Bir yıl önce ABD'nin IŞİD'e karşı savaşta kendilerine destek sözü verdiğini, ancak bu sözü yerine getirmediğini anlatan Hasan, “Biz 3 cephede savaşıyoruz, IŞİD ise PYD ve rejim karşısında sürekli geri çekilerek tüm güçlerini bize karşı kullanıyor; ABD ve koalisyon güçleri de bu durumu sadece izliyor” dedi.



TERÖRE AÇIKTAN RUS DESTEĞİ

Kasım ayı başlarından itibaren IŞİD'le savaştıkları tüm cephelerin her gün Rus uçaklarınca vurulduğunu ifade eden muhalif komutan Hasan, “Ceriz, Der Cimeyl, Erşef, Kefergan, Ahras ve Tel Rıfat IŞİD'le sıfır noktalarımız. Bu bölgelerde ısrarla mevzilerimizi hedef alan Ruslar nedense aramızda birkaç kilometre mesafe olan IŞİD'e ait tek bir mevziyi bile vurmuyor” ifadelerini kullandı. Bölgede kirli bir oyun oynandığına işaret eden Hasan şunları söyledi:

PYD AZEZ'E DOĞRU İLERLİYOR


“IŞİD Rakka, Al Bab, Munbuç ve hatta Irak'tan bu bölgeye militan getirdi. Savran, Dabık, Aktarin, Rael, Hetimlet gibi noktalara ciddi oranda asker ve silah yığınağı yaptılar. Tanklar ve birçok zırhlı araçla saldırıyorlar. Kobani ve Tel Abyad'da nefes aldırılmayan IŞİD, bu bölgede neden bu kadar rahat hareket edebiliyor? IŞİD'in Azez'e girmesi isteniyor. Şayet IŞİD Azez'e girerse bu durumda tıpkı Kobani ve Tel Abyad'da olduğu gibi ABD harekete geçecek ve PYD ile birlikte IŞİD'i bölgeden çıkarıp IŞİD'ten boşalan yerlere de PYD yerleştirilecek. Suriye PKK'sı PYD, kanton ilan ettikleri Afrin'den Rus desteği ile Azez'e yaklaşıyor. Hacı Hasan, Keştear, Malikiyye, Tinneb ve Meryemiyn köylerini de ele geçirdiler.



Afrin'e Rus yığınağı

Cumartesi sabah erken saatlerde Lazkiye'de bulunan Hımeymin Rus Askeri Hava Üssü'nden havalanan helikopterler, PYD tarafından tek taraflı ilan edilen Afrin Kantonu'na tonlarca silah ve cephane taşıdı. Rusya, PYD bölgesi Afrin'e Kasım ayından bu yana 5. Silah sevkiyatını gerçekleştirdi.

Bayır Bucak ateş altında

Rus savaş uçakları önceki gün geceden itibaren Türkmendağı ve Bayır Bucak bölgesine yeniden ağır bombardıman başlattı. Rus uçaklarının ateş altında tuttuğu Türkmendağı'nda 50'den fazla nokta isabet aldı. Türkiye sınırına yakın noktaların da bombalandığı saldırılarda 17 kişi hayatını kaybederken 130'un üzerinde de yaralı var. Rus desteği ile ilerleyişini sürdüren Esed güçleri ise Türkmendağı bölgesinde Göğdağ, Çardaklı, Ablaklı, Şeren, Karabacaklı köyleri ile bazı çiftlik ve tepeleri ele geçirdi. Çatışmaların, Türkmendağı'nın ortasında yer alan Gebelli ve Gebere köylerinde yoğunlaştığı, saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu belirtiliyor.



Yılmaz Bilgen - Yeni Şafak 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.