Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Rüzgar Çetin hakkında flaş karar!
İstinaf Mahkemesi, yaptığı trafik kazasında polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün ölümüne neden olan Rüzgar Çetin'in yerel mahkemeden aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasını kaldırarak 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdı. Cezası onanırsa 5 ay 15 gün daha hapis yatacak.

Mahkeme ceza artırımının yanı sıra Rüzgar Çetin'e uygulanan adli kontrol şartını kaldırdı. Bu da Rüzgar Çetin'e istediği zaman yurt dışına çıkabilme imkanı verdi.

NELER OLMUŞTU

Beşiktaş'ta bir polis memurunun şehit olması, birinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya ilişkin İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada tutuklu yargılanan Rüzgar Çetin, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış  "tutuklu kaldığı süre, aldığı ceza miktarı ve mağdurların şikayetinden vazgeçmesi" nedeniyle oy çokluğuyla tahliyesine karar verilmişti.

Çetin'in dosya kapsamı ve toplanan delillere uygun olarak, üst sınırdan cezalandırılması istemiyle yerel mahkemenin kararına İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Şakar da itiraz etmişti.

İlk duruşmaya, sanık Rüzgar Çetin ve avukatları katıldı.Davaya ilişkin kararını açıklayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi, Çetin'i "bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Rüzgar Çetin cezasının onanması halinde cezaevinde 5 ay 15 gün daha hapis yatacak.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şehitler ölmez 7 yıl önce

Şehit olan polis memuruna utanmadan sıkılmadan "kazasında polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün ölümüne neden olan " şehit yerine ölümüne diye bir ibare kullanmışsınız yazıklar olsun