Öne Çıkanlar türkiye ışid terör örgütü terör Isaac Liev Schreiber

Sabancı suikastı sanığı İsmail Akkol tutuklandı
Aydın'ın Söke ilçesinde yakalanan Özdemir Sabancı suikastı sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman, sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde sevk edildi.

İsmail Akkol, 'Anayasal Düzeni Zorla Değiştirmeye Teşebbüs Etmek' suçundan tutuklandı. Mahkeme 6 Nisan 2016 tarihine duruşma günü verdi.

Aydın'ın Söke ilçesinde yakalanan Özdemir Sabancı suikastı tetikçisi DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol, dava dosyasının bulunduğu İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

FADİK ADIYAMAN, ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN TUTUKLANDI

Özdemir Sabancı suikastı sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile birlikte Aydın'ın Söke ilçesinde yakalanan Fadik Adıyaman, 'örgüt üyeliği' suçundan hakkında bulunan kesinleşmiş hapis cezası doğrultusunda tutuklandı. Adıyaman, Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne gönderildi.

SABIKASIZ ÇIKTI! "NEYLE SUÇLANDIĞIMI BİLMİYORUM"

10 dakika elleri kelepçeli olarak duruşma salonunda bekleyen Akkol'a avukatlar Özgür Yılmaz ve Şükriye Erdem eşlik etti. 1972 doğumlu ve bekar olduğunu söyleyen Akkol, yurt dışında yaşadığını Türkiye'de adresi ve telefonu olmadığını belirterek, "Neyle suçlandığımı bilmiyorum" dedi.

İddianamenin bir örneğini talep eden ve iddianameyi okuduktan sonra savunma yapacağını ifade eden Akkol, "Üç gündür yollardayım. Beni sürükleyerek getirdiler buraya. Hapishanede infaz edileceğim ima ediliyor" diye konuştu. Mahkeme karar için 5 dakika ara verdi.

İsmail Akkol ile birlikte yakalanan ve adliyeye getirilen Fadik Adıyaman'ın ise hakkında örgüt üyeliği sucundan kesinleşmiş hapis cezası olduğu bildirildi. Mahkeme, Adıyaman'a hakkındaki tutuklama kararını okuyacak.

Aydın'ın Söke ilçesinde yakalanan Özdemir Sabancı suikastı sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman, sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde sevk edilmişti. Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın sorgusunun tamamlanmasının ardından zanlılar gece geç saatlerde İzmir'e, oradan da uçakla İstanbul'a gönderilmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.