Öne Çıkanlar rusya Bayern Münih tam tasdik otel tanıtım filminin faydaları otel tanıtım videoları

Sabetaycı Atatürk davası görülmeye başlandı! Eski Milletvekili yargılanıyor!
Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz'ın Atatürk'ün hatırasına hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.  Yılmaz'ın avukatlarından Uğur Onur Bakır'ın konu ile ilgili araştırmanın derinleştirilmesi isteğinin hakim tarafından kabul edilmesi ile duruşma 9 Şubat 2016 tarihine ertelendi.

Eğitim Bir-Sen'in Manisa'da 31 Mart'ta düzenlediği konferansın konuşmacısı olan Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz'a, buradaki konuşmasında Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. Manisa 6'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Şevki Yılmaz katılmazken, avukatları Uğur Onur Bakır, Yusuf Korkusuz, Onur Taş ve Ünal Demirtaş hazır bulundu. Eğitim İş Sendikası yöneticilerinin suç duyurusuyla açılan davada sendika avukatları Ender Aktaş ve Fahri Coşkun da duruşmaya katıldı.

Şevki Yılmaz'ın avukatlarından Uğur Onur Bakır, müvekkilinin konferansta söylediği, "Selanikli dönmeler" kelimesinin Osmanlı'daki anlamının araştırılması için tarih profesörlerinden oluşan bilirkişi heyeti talep etti. Talebi kabul eden hakim, duruşmayı 9 Şubat 2016 tarihine erteledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.