Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan GATA çıkışı

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, GATA'daki değişime ilişkin olarak "Bu değişimi gerektiren çok fazla sorun vardı. Başta GATA’nın verimsizliği sorunu. GATA, devredilmeden önce bakanlığa bağlı hastanelerin üçte biri verimliliğe sahipti. 65 tane profesörü var 18’inin muayenehanesi bulunuyor. Artık ya kapatırlar ya da ben bunlarla çalışmam. Milli Savunma Bakanlığı’na da ‘Bunları alın’ derim. Ben çalışmıyorum. Bana bu nedenle komünist bakan diyorlar ya. Orada resmen bir imparatorluk kurmuşlar. GATA hocalarının az maaş aldıkları iddia edilemez çünkü 12 bin lira alıyorlar. Bizim uzman doktorların sabit gelirleri 5 bin 500 lira. Kalanı performans çalışmasıyla yani ek ödemeyle alıyorlar. Silahlı Kuvvetler’deki hocaların ek ödemesi olmadığı için sabit maaşları 12 bin liraya çıkarıldı." dedi.

GÜLHANE'DELER BALLI PARMAK ÇÜNKÜ

Akdağ şöyle devam etti: "Hani hep deniyor ya "Savaş zamanı ne olacak. Harp cerrahı lazım" diye. GATA’da sadece 5 tane harp cerrahı var. İki tane de askeri psikiyatr bulunuyor. Onların da Diyarbakır’ı falan gördükleri yok. Niye Gülhane’deler, ballı parmak çünkü. Niye yetiştirmemişler kimseyi? Çünkü muayenehanede iş göremiyorlar. Konuşturmasınlar şimdi beni. Ama kaşınırlarsa anlatırım. Biz şimdi isterlerse Silahlı Kuvvetler’e 20 askeri psikiyatr, 50 harp cerrahı yetiştirebiliriz. Silahlı Kuvvetler de daha sonra nasıl bir eğitim vermek istiyorsa verir.

HAYDARPAŞA'NIN ADI DEĞİŞTİ DİYE UTANMADAN YAZIP ÇİZİYORLAR

Onlar da çatışma bölgelerine giderler. Haydarpaşa’nın adını Sultan Abdülhamit yaptığımız için utanmadan yazıp çiziyorlar. Türkiye’de askeri tıbbiyeleri kuran Sultan Abdülhamit. "Bakanlığın gönderdiği sivil hocalar terörle mücadele bölgelerine gitmek istemiyorlar" diye bir iddia var ama asılsız. Sağlık Bakanlığı’na zırhlı ambulans yapıyoruz. Zırhlı ambulans olacaksa Silahlı Kuvvetler’in yapması gerekir, onunla gider alır askeri. Ama o zor bir rol. 6 kişi şehit oldu. Nasıl ki oraya askerini sokuyorsan, hazırlığını da yap."

KARATAY’I DA ELEŞTİRDİ

Bakan Recep Akdağ, dün Doğan Medya Center binasını ziyaret etti. 4 ayda 10 kilo vermeyi hedeflediğini söyleyen Akdağ, kalp ve iç hastalıkları profesörü Canan Karatay’ı da eleştirdi. Akdağ, “Böyle bilim adamlığı mı olur? Yiyin dediği ürünleri internet sitesinden satıyor. Aydın’a gittim, orada büyük bir ceviz bahçesi ile anlaşmış. Bu işleri konuşup da yapmayan kimse var mı? Yılda milyonların üzerinde para kazanıyorlar. ‘Lahmacun yiyebilirsin çünkü ben yedim’ denir mi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.