Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Saros açıklarında casus tekne bulundu!

Habertürk Gazetesi'nden Mesut Han'ın haberine göre, yapılan kontrollerde süpersonik teknenin içinde özel haberleşmede kullanılan ve veri iletimini sağlayan sistemlerin kurulu, haberleşme için kullanılan antenler ve uydu alıcılarının aktif olduğu saptandı. Yatık motorlu olan, yüksek hıza ulaşabilen teknenin bozulması sonucu radara takıldığı öğrenildi. Tekne, Enez Sahil Güvenlik Komutanlığı’na getirildi.

KARA SULARIMIZA SIZDIRILMIŞ BİR ARAÇ

Süpersonik teknenin kime ya da hangi ülkeye ait olduğu araştırılırken askeri kaynaklar, “Tekne özel bir yapıya sahip. Radarla tespiti imkânsız. Ancak bilinmeyen bir sebepten dolayı arızaya geçerek stop ediyor ve bu sırada radar tarafından tespit ediliyor. Bunlar insansız hava araçları gibi pilotu bulunmayan araçlar. Muhtemelen AB üyesi ülkelerin denizdeki yasadışı göçü denetlemek için kara sularımıza sızdırdığı bir araç. Şu anda Sahil Güvenlik’te tutuluyor ve savcılık tarafından konu gizlilik içerisinde yürütülüyor”dedi.

Uzmanlar, bu tür araçların Frontex (AB Dış Sınırların Yönetimi için Operasyonel İşbirliği Ajansı) tarafından Akdeniz ve Ege’de gemilerdeki telsiz dinlemeleri ile göçmenlerin Avrupa’ya geçişlerini önlemek amaçlı olarak kullanıldığını belirtti. Uzmanlar yapım yerinin Fransa, teknenin de Frontex komuta merkezleri tarafından kullanılıyor olabileceğini kaydetti.

‘AB GEMİLERİ RAHATLIKLA GİRİYOR’

Emekli Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar: “Teknenin içindeki materyallere bakmak gerek. İstihbarati cihazlar varsa casus teknesi olabilir. Harekât merkezi dediğimiz alanda konuşlanan cihazlar yoksa insan kaçakçılarının keşif amaçlı kullandığı bir tekne olabilir. Bizde de radara yakalanmayan tekneler inşa ediliyor. Bazı firkateynlerimiz radara yakalanmama özelliğine sahip. Karasularımıza AB üyeleri de dahil diğer ülkelerin gemileri rahatlıkla girebiliyor. Onların böyle bir tekneyle keşif yapma ihtimali pek mantıklı gelmiyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.