Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Savcılıktan Ahmet Hakan'a: 20 bin TL ver dava açılmasın

Diyarbakır'da 28 Kasım’da vurularak öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, 14 Ekim’de CNNTürk’te katıldığı ‘Tarafsız Bölge’ programında “PKK, terör örgütü değildir” demiş ve hakkında ‘terör örgütü propagandası’ suçundan dava açılmıştı.

Programın sunucusu Ahmet Hakan hakkında da ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı İdris Kurt, 27 Kasım’da gönderdiği tebligatta Hakan hakkında Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2. maddesine göre işlem yapıldığını ifade etti.

Tebligatta, ‘yeterli delil elde edildiği’ belirtilerek, Hakan’ın günlüğü 20 TL olmak üzere 1000 gün karşılığında 20 bin TL’yi bir hafta içinde Bakırköy Adliyesi veznesine yatırması halinde dava açılmayacağı ifade edildi. Para cezası yatırılmadığı takdirde dava açılacağı ve ‘suçun sübutu halinde mahkemece tayin edilicek hapis ve/veya para cezası yarı oranında arttırılarak mahkûmiyete karar verilebileceği’ vurgulandı.

İTİRAZ EDECEĞİZ

Ahmet Hakan’ın avukatı Turgut Kazan, ön ödeme tebligatına itiraz edeceklerini belirterek “Açık bir tehdit niteliği taşımaktadır. Böyle bir tehdide boyun eğmeyiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.