Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya çatışma fenerbahçe haber

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF) İstanbul’daki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde yarın başlıyor. 12 Mayıs Cuma gününe kadar sürecek fuarda yerli ve milli projelerle geliştirilen son teknoloji ürün ve hizmetler sergilenecek. TÜMOSAN’ın geliştirdiği PUSAT fuarın gözdesi olacak. Şirket’in hayata geçirdiği 4x4 zırhlı araç yakın dönemin en çok konuşulan savunma sanayi aracı olmaya aday.

YERLİ MOTOR YÜZDE 30 TASARRUF SAĞLAYACAK

Modüler yapısı, çok çeşitli silah sistemlerinin kullanılabildiği PUSAT, düşük işletme maliyeti ile de savunma sanayiinde kendinden söz ettirecek. PUSAT yüzde 100’e yakın yerlilik oranı ile dikkatleri çekiyor. TÜMOSAN’ın tasarlayıp ürettiği araç milli motor, şanzıman, güç aktarma, süspansiyon ve elektronik sistemleri ile %100 yerlilik oranına sahip. PUSAT’ta kullanılan yeni nesil 4 silindirli TÜMOSAN motoru, otomatik TÜMOSAN şanzımanı ve güç aktarma sistemi ile %30 yakıt tasarrufu sağlanıyor. Araca farklı silah ve balistik koruma sistemleri ile elektronik donanımlar eklenebiliyor. Bu sayede aracın tasarımı istenilen görev profiline uygun hale getirilebiliyor.

ARAÇ AİLESİ GENİŞLEYECEK

PUSAT, TÜMOSAN’ın askeri araç ailesi konseptinde çalışmalara başladığı hafif sınıftaki ilk üyesi. PUSAT’ın ardından orta ve ağır sınıfta araçların çalışmaları devam edecek. PUSAT’ın ardından TÜMOSAN, TSK ve emniyet güçlerinin ihtiyaç duyduğu taktik tekerlekli araçları, bir araç ailesi oluşturacak şekilde geliştirmeyi sürdürecek.

TÜMOSAN mühendisleri tarafından geliştirilen, yüzde 100 yerli taktik tekerlekli zırhlı aracın ilk prototipinin üretimi gerçekleştirildi. Modüler yapısı, çok çeşitli silah sistemlerinin kullanılabildiği TÜMOSAN PUSAT, düşük işletme maliyeti ile de savunma sanayiinde kendinden söz ettirecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.