Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Sedat Ergin Almanya'da ifade özgürlüğü ödülü aldı
Alman kanalı Deutsche Welle'nin 2016 İfade Özgürlüğü Ödülü, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'e verildi.

BU ÖDÜLÜ ALMAK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ONUR
Ödül töreninde konuşan Sedat Ergin, "Deutsche Welle İfade Özgürlüğü Ödülü'nü almak benim için büyük bir onur" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

EĞER ALDIĞINIZ ÖDÜLÜN KONUSU İFADE ÖZGÜRLÜĞÜYSE...
"Ödüller genellikle alıcısını memnun eder. Ancak ifade özgürlüğü ödülü almak hiç de mutlu bir vesile değil. Eğer aldığınız ödülün konusu ifade özgürlüğüyse bu özgürlüğün sıkıntılı hali de kaçınılmaz olarak vurgulanmış olur.

HAFİF BİR ACI DUYDUĞUMU İFADE ETMEK İSTERİM
Bu ödül de ülkemdeki ifade özgürlüğünün durumu bakımından bir mesaj taşıyor.Hafif bir acı duyduğumu ifade etmek isterim. 2016 yılında ifade özgürlüğü konusunda dünyada vahim sorunların sürdüğü ortada. Bu ödüllerin verilmesi de bunun kanıtı.

TÜRKİYE'DE GAZETECİLERE AÇILMIŞ YÜZLERCE DAVA VAR
Türkiye'de gazetecilerin karşı karşıya olduğu sorunlar listesi bir hayli uzun. Gazetecilere açılmış yüzlerce dava var. İfade özgürlüğünü ayakta tutmak için azmimizi sürdürmek onu yok etmek isteyenlere en etkili karşılık olacaktır

TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİK SÜRECİ BAŞLADIĞINDA UMUTLUYDUK
Dünya genelinde çok sayıda sakat demokrasi pratiği var. Hepsi topluma enformasyon akışını engellemeye çalışıyor. Bizi endişelendirmesi gereken bir olgu Avrupa kıtasının da bu otoriter eğilimlere bağışık olmamasıdır. Türkiye'nin AB üyelik süreci başladığında umutlu ve iyimserdik. Bunun yerini şimdi karamsarlık ve belirsizlik aldı. Bu gelişmede her iki tarafın da sorumluluğu var. AB, Türkiye'nin reformlardan uzaklaştığını saptamada yetersiz kaldı. 
AB üyelik süreci Türkiye'nin durumunda demokrasiyi koruyan bir kalkan görevi görmedi. Bu AB için bir başarısızlıktır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhsin durak 8 yıl önce

Hürriyeti nezamandandır özgürlük savınıcısı oldu kendine dokunuluncamı yıllarca özgürlüğe silâh sıkan değilmi idi Ermeni diasporosu olduğun için olmasın verilen ödül ama sizin için fark etmez yeterki ödül alın