Öne Çıkanlar PKK son dakika suriye abd rusya

Şehit Ömer Halisdemir'in adı havalimanına verilmeli mi?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında görevliyken, şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in cenazesi, memleketi Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

İLK KURŞUNU SIKAN KAHRAMAN

Şehit Ömer Halisdemir'in, darbenin seyrini değiştiren ilk kurşunu sıkmasıyla darbeciler moral olarak gerilemiş, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirememişti.

Bu büyük kahramanlığından dolayı Astsubay Ömer Halisdemir'in adının yaşatılmasıyla ilgili kampanyalar düzenleniyor.

SABİHA GÖKÇEN'İN YERİNE ŞEHİT ÖMER'İN İSMİ VERİLSİN KAMPANYASI

Son olarak Twitter üzerinden örgütlenen gruplar, Şehit Halisdemir'in adının Sabiha Gökçen'in yerine İstanbul'un ikinci büyük havalimanına verilmesini talep ediyor.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ersen Gürpınar 8 yıl önce

Sabiha Gökçen Cumhuriyet kadını kahraman bir savaş piloto idi hatırası yaşatılmalı bu kahramanımızın adının yaşatılacağı daha güzel bir yer bulunabilir

Misafir Avatar
Enes 8 yıl önce @Ersen Gürpınar

Sabiha Gökçen bugünkü darbeciler gibi kendi vatandaşını öldürmüş birisidir. Bugünkü darbecilerle ortak yanları vardır.

Aşağıdaki kısım Wikipedia'dan alıntıdır.

1937 yılında Tunceli'de çıkan ayaklanmayı bastırmak için başlatılan Dersim Harekâtı'nın hava saldırısı safhasında yer alarak dünyanın ilk kadın savaş pilotu oldu. Bu harekâtta gösterdiği üstün başarı sebebi ile, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanının da katıldığı bir törenle kendisine Türk Hava Kurumu Murassa (İftihar) Madalyası verildi. 30 Ağustos 1937'de askerî uçuş brövesi aldı.
Harekâtın neticesinde çok sayıda insan öldürüldü. Sabiha Gökçen olaylarla ilgili olarak 1956 yılında Halit Kıvanç'a verdiği bir röportajda; "Canlı ne görürseniz ateş edin! emrini almıştık. Asilerin gıdası olan keçileri dahi ateşe tutuyorduk" demiştir.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hasan kurtoğlu 8 yıl önce

Bence yeridir ülkemizde bize güzel gösterilen kötü şeylerin değişmesi gerek sabiha gökçen adı aziz şehidim adıyla değişsin hem onu yetiştiren vatanımızın kurtulmasına sebep olan ailesinede bir nevii borcumuzu ödemiş oluruz.

Avatar
Selim 8 yıl önce

Bence Niğde ye hava limanı yapılsın şehidimizin ismi oraya verilsin

Avatar
zalim aga 8 yıl önce

Ersen Gurpinar, sabiha gökcen cumhuriyet kadini ise neden bombaladi kendi halkini!!!! uyuyan turk milleti yok karsinda!! gecti o safsata hikayelerin zamani!

Avatar
fc 8 yıl önce

dersimde 20 askerin sehit edilmesi sebebi ile vatan hainlerini bombalayan kişidir sabiha gökcen. o nedenle sabiha gökcen ismi de yasatılmalı. ama ömer halisdemir de bizim kahramanımızdır ve ulkedeki pkk ve komunist isimlerin tamamı kaldırılarak yerine sehitlerimizin isimleri verilmelidir ki kimse onları unutmasın ve anıları yasatılsın...

Avatar
zalim aga 8 yıl önce

Ersen Gurpinar, sabiha gökcen cumhuriyet kadini ise neden bombaladi kendi halkini!!!! uyuyan turk milleti yok karsinda!! gecti o safsata hikayelerin zamani!

Avatar
Bilo 8 yıl önce

Kesinlikle katiliyorum. Sehidimizin ismi karakollara okullara koprulere camilere kutsal yerlere askeriyedeki yerlere ismini hatirasini yasatmaluyiz. Okullarda okutmaliyiz yeni nesillere.

Avatar
Mustafa köylüoglu 8 yıl önce

Verilsin tabi