Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya çatışma fenerbahçe haber

Şehit uzman çavuş Sinop'ta toprağa verildi!

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi’nde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş, 35 yaşındaki Sadık Aparangil, Sinop'un Boyabat İlçesi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Yüksekova İlçesi Oramar Tepe Mevkii'nde yürütülen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan 2 askerden Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in cenazesi dün gece memleketi Sinop'un Boyabat İlçesi’ne getirildi. Bugün Şehit Aparangil için cenaze töreni düzenlendi.  İlçe merkezinde yapılan törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Şehit babası Recep Aparangil cenaze töreni süresince metanetini koruyup taziyeleri kabul etti. Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil için İl Müftüsü Mustafa Erkan, tarafından ikindi namazı sonrasında cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazının ardından şehidin eşi Fatma Aparangil tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit eşi alana girdiğinde, "Burdayım aşkım. Dimdik ayaktayım" diyerek ağıt yaktı. Şehidin ailesi tören sırasında basın mensuplarının yakından görüntü almasını istemedi. Buradaki tören ardından şehit Aparangil, baba evinin bulunduğu Köprücek Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.