Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Sigara tiryakilerine kötü haber!
Sigarayla mücadelede yeni bir dönem başlıyor. işte Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklamaları;

KANSER DÜŞTÜ 


Sigara mücadelesinde önemli bir başarı elde ettik. Vatandaşlarımızın en büyük korkusu, kanser olmak. Kanserde erken teşhiste yüzde 8 ile 10 oranda düşüş yakalamaya başladık. Bu büyük bir rakam. Tütüne bağlı gelişen yeni kanser hastası sayısı 33 binden 30 binlere inmiş.

YENİ DÜZENLEME


Yakaladığımız başarıyı daha güçlü hale getirmek için belli düzenlemeler getirdik. Bunlardan biri, vitrinlerde sigara satışı yerine kapalı dolaplarda satış. Açık alanlarda içiliyor. Bir açık alan restoranı ya da çay bahçesini düşünün. Yüzde 25 diliminde sigara içilen bölüm, yüzde 75 sigara içilmeyen bölüm. Plajlarda şezlonglar belli. Şezlongların yüzde 50'si sigara içilemeyen olacak. Alanlara göre oranlarda değişme olabilir. Çocuk bahçeleri diyoruz. Çocuk parklarında, bir taraftan çocuğu parka götüreceksiniz, yanda oturma grubunda sigara içiliyor. Çocuk parklarında sigara içimini yasaklıyoruz. Normal parklarda ise sigara içim alanları yüzde 25'lik alan olacak. Bu alanları belediye belirleyecek. AVM'lerin kalabalık hastanelerin giriş çıkış kapıları önünde de yine belirli mesafeler belirlenecek. Üniversite kampüslerinde sigara satışı yasaklanacak. Düzenlemeleri TBMM'ye havale ettik.

HASTANELER YENİLENİYOR

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu İstanbul'daki hastanelerle ilgili şöyle konuştu: "Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni 2017 Eylül gibi açarız. Haseki'yi yeniden yapacağız. Okmeydanı'nda yapılanma devam ediyor. Başakşehir Şehir Hastanesi'nin bitmesi 2 yılı bulur. Çapa ve Cerrahpaşa'yı aynı anda dönüştürmek sorun açar."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mir111 8 yıl önce

Heryerde hele devlet dairelerinde rahatca icerde odalarda iciliyor daha yasak yok ki