Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

Silopi ve Cizre'de sokağa çıkma yasağı
Şırnak Valiliği, Silopi ve Cizre'da sokağa çıkma yasağı ilan etti. Terör nedeniyle öğretmenlerin dün terkettiği iki ilçede okullar boş kaldı. 82 bin öğrenci eğitim alamadı.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Silopi ve Cizre ilçelerinde bu gece saat 23:00'dan itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Öğretmenler ilçeyi terketmişti

Cizre ve Silopi'deki öğretmenlere SMS gönderilerek hizmet içi eğitime alındıkları bildirilmiş. Mesajı alan öğretmenler dün ilçeyi terk etmişti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde önceki gün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenlerin cep telefonlarına atılan SMS'le, öğretmenlere izin verildi. MEB'in mesajında öğretmenlerin hizmet içi eğitime kendi memleketlerinde de gidebileceği bilgisi yer alınca, öğretmenler memleketlerine gitmek üzere otogarın yolunu tuttu.



Terör yüzünden okullar boş kaldı

Gelen mesajla birlikte öğretmenlerin çoğu ilçeyi terk etti. Öğretmenlerin olmadığı ilçelerde okul bahçeleri de boş kaldı. Yaklaşık 3 bin öğretmenin izinli sayılmasının ardından, öğretmenler memleketlerine gitmek üzere otogarlara akın ederken, PKK yandaşları öğretmenleri tehditle ilçede tutmaya çalıştı. Terör örgütü otogara giden öğretmenlerin yolunu kesti, Cizre'yi, Silopi'yi terk etmemeleri için tehditler savurdu.



Okulları yaktılar

Son dönemlerde terör örgütü PKK yandaşları şehir içlerinde kazdıkları hendeklerle günlük yaşamı olumsuz etkilemiş, okullara saldırarak eğitimi durma noktasına getirmişti.


172 okulda 82 bin öğrenci

Cizre'de 104 okulda 43 bin 127 öğrenciye eğitim veren 1299 öğretmen, Silopi'de ise 68 okulda 39 bin 128 öğrenciye eğitim veren 1701 öğretmen görev yapıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.