Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Şok iddia: Ankara'daki terör şüphelileri Kürtçe konuşuyordu

Ankara’daki katliamda şok bir iddia ortaya atıldı. 15 yaşında olduğu ileri sürülen İ. Polislere verdiği ifadede bombacıları gördüğünü ve Kürtçe konuştuklarını söyledi.

Milliyet’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre küçük kız, HDP’lilerin verdiği puşinleri takmak için bir tane aldı. Ancak garın lavabolar dolu olduğu için mescidin lavabosuna doğru yürüdü. O sırada ikisi kapalı dört kişiyi gördüğünü söyleyen İ., şüphelilerin kendi aralarında Kürtçe ve Azerice konuştuğunu dile getirdi.

Şüphelilerin elinde C4 patlayıcı gördüğünü söyleyen İ., bombaların sistemle yapılmadığını, el yapımı olduğunu sonra da siyah bantla sarıldığını söyledi. 15 yaşındaki kızın verdiği ayrıntılı ifadeler ilk başta şaşkınlık yaratsa da sürekli aynı ifadeleri kendisiyle çelişmeden anlatınca küçük kızın açıklamaları önemli bulundu.

İ.’nin yanında arkaşı M.’de vardı. İkisi şüphelileri gördü. İ., ayrıca şüphelilerin çantası olduğunu mescitten çıktıktan sonra saldırıyı gerçekleştirdiklerini söyledi. Arkadaşı M.’nin yanında öldüğünü söyleyen kız, diğer şüphelilerin de yerdeki et parçalarını alıp yüzlerine sürdüklerini belirtti.

 

15 yaşındaki kızın ifadesi Terörle Mücadele Şubesi tarafından alındı. İfadesinin alınmasının ardından çocuğun ailesine ulaşıldı ancak aile çocuğu istemedi. Bunu üzerine reşit olmayan kız çocuğu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na teslim edildi.





 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.