Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz İlyas İlbey CHP rusya

SON DAKİKA: İstanbul'da canlı bomba yakalandı!

ABD İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara’da bulunan ABD’nin büyükelçilik binasına canlı bomba saldırısı düzenleyeceği iddia edilen Abdülaziz Ameen Mojbil’in de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, terör örgütü DAEŞ’in ABD İstanbul Başkonsolosluğu’na ve Ankara’da bulunan ABD’nin büyükelçilik binasına saldırı yapacağı bilgisini alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından DAEŞ üyelerinin Esenyurt’ta bir evde kaldığı belirlendi. Dün gece yapılan operasyonda canlı bomba saldırısı düzenleyeceği iddia edilen Abdülaziz Ameen Mojbil’in de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak için emniyete götürüldü. Polis ekipleri, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, konsolosluk ve büyükelçilik çevresinde alınan tedbirlerin devam ettiğini bildirdi.

Kahramanmaraş’ta yakalanarak tutuklanan DAEŞ üyesi Suriyeli Muhammed Raghil Al Harani’nin de ABD İstanbul Başkonsolosluğu’na ve Ankara’da bulunan ABD’nin büyükelçilik binasına canlı bomba saldırısı düzenlemek için Türkiye’ye geldiği iddia edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.