Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Spamcı Milliyet'in patronu konuştu: Gazete para etmiyor, size zam yok!
Milliyet ve Vatan gazetesi patronu Erdoğan Demirören bugün gazete çalışanlarını toplayarak gazete kar etmediği için gazete çalışanlarına zam yapmayacağını ancak internet sitesi çalışanlarına zam yapacağını söyledi. Toplantıya Demirören ile bir çalışanın tartışması damga vurdu.


Milliyet ve Vatan gazetesi patronu Erdoğan Demirören bugün gazete çalışanlarını toplayarak gazete çalışanlarına zam yapmayacağını söyledi. Gazeteciler isyan etti

Odatv'nin edindiği bilgilere göre; bugün gazeteye gelen Demirören, zam konusunu görüşmek üzere çalışanları bir katta topladı. Basılı gazetenin kar etmediğini, internet sitelerinin kar ettiğini, bu nedenle gazeteye değil Milliyet ve Vatan internet sitesine zam yapacağını söyledi.Demirören'in açıklamaları çalışanları kızdırırken bir çalışan Demirören'e itiraz etti.


Gazeteci ayağa kalkarak "Erdoğan Bey, eğitimli ve kültürlü olduğumuzdan bahsettiniz ancak bu gazetede eğitimli insanlar az ücretle çalışıyorlar" dedi. Demirören'in "kaç para alıyorsun" sorusunu sorması üzerine gazete çalışanı aldığı ücreti söyledi ve daha önce beraber çalıştığı ancak ayrılan arkadaşlarının başka yerlerde 4-5 bin lira aldığını anlattı. 

Her hafta gazeteye manşetlik haber yaptığını söyleyen gazeteci geçinemediğini ve kredi kartlarıyla yaşadıklarını söyledi.


"SANA NE KADAR LAZIM"


Bunun üzerine "sen de git" diyen Demirören, "tazminatımı verirseniz gideceğim, ne zam alabiliyoruz ne tazminat" yanıtını aldı. Demirören'in "yazılı gazeteler kar etmiyor, internet ediyor" sözlerine yanıt veren çalışan, "benim bugünkü haberim Milliyet ve Vatan internet sitelerinin manşetinde kar eden kurum olarak bahsettiğiniz bu iki sitenin büyümesinde benim de katkım var" dedi. Bunun üzerine Demirören "eline sağlık" ifadelerini kullandı. Ancak çalışan "ben tebrikten ziyade zam istiyorum, emeğimin karşılığını istiyorum" dedi. "Sana ne kadar lazım" diyen Demirören'e çalışan "hakkımı verin yeter" dedi.


ERDOĞAN'A "PATRON" DİYORDU


Demirören'le tartışan gazetecinin 7 yıldır gazetede çalışan bir muhabir olduğu öğrenildi. Belki de kovulacak olan çalışanı, arkadaşları hakkını aradığı için kutladı.


Erdoğan Demirören, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "üzdüm mü seni patron" diye hitap etmesiyle ve gazetenin kararlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldığı önerilerle aldığı iddia edilmişti. 

MİLLİYET VE VATAN'IN İNTERNET SİTELERİ NASIL PARA KAZANIYOR?

Demirören’in gazete para etmiyor, internet para kazanıyor demesinin haklı sebepleri var.. İnternet haber sitelerin önemli bir gelir kaynağı da google news platformu üzerinden kullanıcıların arama motorlarında ne aratacağını öngörüp ona göre haber yapmak... Yani "spam haber" yapmak.. 

Karagül 97. Bölüm fragmanı izle,  A101 katoloğu, BiM Cuma günü indirimli ürünler kataloğu, "Bugün Ne Giysem Yarışmasında bu hafta kim elendi" başlıklı haberleri gibi... Hatta çoğu site henüz fragmanı çıkmamış bir dizi bölümünün haberini fragmanı yayınlanmış gibi bir başlıkla veriyor.. Haber detayına tıklayınca da “Fragman henüz yayınlanmadı, yayınlanınca burada olacak” tarzında açıklama yapılıyor...

Çoğu haber sitesinin google sıralamasında üst sıralara çıkmak için başvurduğu bu yöntemi "en iyi" kullanan site ise milliyet.com.tr.. Site ziyaretçilerinin büyük bir kısmını bu yolla siteye çekiyor...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.