Öne Çıkanlar türkiye terörist ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

Suç ve sefa

Cumhuriyet tarihinin en karanlık örgütü FETÖ, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin kurmaylarını ABD'de yeni hayata hazırlamak için milyonlarca dolarlık servet ödedi. Himmet paraları ve Bank Asya üzerinden toplanan milyarlarca dolarlık kara para ise ne onların elindeki kanı silmeye ne de kirli yüzlerini gizlemeye yetti. Bugün FETÖ'nün kilit isimlerinden Emre Uslu'dan Kemal Öksüz'e, Cemil Teber'den Ahmet Sait Yayla'ya kadar pek çok hainin ABD'deki adresleri, akrabaları ve kanlı parayla ödedikleri faturaları internetten yayınlandı. İşin trajikomik tarafı bu bilgilerin ABD'nin yetkisi ve onayı dahilinde masumane bir hizmet amacıyla açığa çıkmış olması. Nasıl mı?

321 milyon nüfuslu 50 eyalete ayrılmış ülkede akrabalarını ya da eski dostlarını bulmak, onlara yakın yerlere taşınmak isteyenlere hizmet veren iki önemli internet sitesi aktif durumda. ABD federal, eyalet ve hükümet datalarının kullanıldığı sitelerde aradığınız akrabanızın ismi ve bazı bilgilerini verdikten birkaç dakika sonra haklarındaki kayıtlara ulaşıyorsunuz. Adres, telefon bilgileri, evde kimlerle yaşıyor, civarda oturan diğer akrabaları, eşi, dostu, komşuları kimler, kiracı mı yoksa evsahibi mi, kaç mülkü var, evin satıldığı tarih ve özellikleri ekrana düşüyor. Sanal alemin şeffaflık politikası dahilinde aranılan kişinin sabıka kaydı bile gözünüze sokuluyor: Dikkat! Akrabanız sabıkalı, yine de ona komşu olmak istiyor musunuz? 'Hayaller ülkesi'nin acı gerçeği işte... Bu kez FETÖ'cülerin gizli dünyaları tüm çıplaklığıyla ortada. Neden mi? Dediğimiz gibi mesele tamamen duygusal, eyaletler arasında 'ahbaplık, akrabalık' ilişkilerini güçlendirmek! Bu konuya nokta koymadan önce bir bilgi daha verelim: Sitelerde aradığınız kişiye 'Selamün aleyküm birader!' demeniz için bir de buton var.

Gelelim şatafata... FETÖ'nün inanmış müritlerinin alyanslarını, evlerini, arabalarını satarak gönderdiği himmet paralarıyla inşa edilen yeni dünya düzenine... Hain ordusunun tepe isimleri için klişe de olsa 'krallar gibi yaşıyorlar' demek yanlış olmaz. Evlerin en küçüğü bin metrekarenin üzerinde. Büyük bölümü Virginia'yı ikamet adresi olarak seçse de üzerlerine kayıtlı görünen birden fazla mülk var. Virginia'nın üs seçilmesinin nedeni merkezi olması. Virginia-Washington arası 217 km. FETÖ kurmayları evine yakın yerlere akrabalarını ya da örgütün gizli isimlerini de çağırmış. Bu arada önemli bir ayrıntı: Federal dataları kullanan sitelerde başta Fethullah Gülen ve Hakan Şükür olmak üzere bazı üst düzey isimlere dair tek bir bilgi yok. Sanki hiç yaşamıyorlar... Peki sizce bu isimleri kim gizliyor?

Virginia'daki Gülen City sakinleri gibi Teksas, New Jersey'de dehayat standartı yüksek. Lobicilik oyunlarıyla günlerini geçiren FETÖ'cüler ceplerini dolduruyor, oturdukları yerden Türkiye'yi karalıyor, himmet kasasını boş bırakmayacak yeni kurbanlar arıyorlar. Sözü daha fazla uzatmadan sizi FETÖ'cülerin Amerikan rüyasıyla baş başa bırakıyoruz.

CEMİL TEBER
FETÖ'nün lobi şirketi Washington Strategy Group Inc. yöneticisi olan Cemil Teber'in Virginia, Teksas'da iki evi var. Virginia'nın Fairfax bölgesindeki 2 bin 792 metrekarelik evin fiyatı 780 bin dolar. Evde dört yatak odası beş banyo bulunuyor. Teksas'ın Houston'daki diğer evi ise eşinin üzerine görünüyor. 200 bin dolarlık evin büyüklüğü 2 bin 400 metrekare. Bu evde ise üç yatak odası dört banyo var.

KEMAL ÖKSÜZ
15 Temmuz darbe girişiminin en önemli sivil ayaklarından ve örgütün Hava Kuvvetleri İmamı olan firari Adil Öksüz'ün kardeşi Kemal Öksüz, Virginia'nın Arlington bölgesi Williamsburg Bulvarı'nda 3 bin 284 metrekarelik malikanede yaşıyor. Altı banyolu altı yatak odalı malikane 2017'de satın alınmış. Evin bedeli gizli tutulmuş. Ancak hemen yanındaki aynı büyüklük ve mimari özelliklerine sahip evin fiyatı 1.6 milyon dolar olarak gösterilmiş. Kemal Öksüz ile aynı semtte iki akrabası daha ikamet ediyor.

FARUK TABAN
FETÖ'nün ABD yapılanmasının kilit kapısı Türki-Amerikan İttifakı (TAA) Başkanı Faruk Taban'ın Virginia'nın Centreville bölgesinde 550 bin dolarlık malikanesi var. Taban, 2 bin 300 metrekarelik mülkü 550 bin dolara satın almış. Bahçeli lüks evde dört yatak odası dört de banyo bulunuyor. Taban'ın üzerine kayıtlı bir de Washington'da mülk görünüyor.


EMRE USLU

FETÖ firarisi Emre Uslu, kayıtlara göre Virginia eyaletinin Fairfax kentinde gününü gün ediyor. Uslu'ya ait iki ikamet adresi görünüyor. Adreslerden biri Arlington bölgesindeki site içindeki lüks daire. Uslu'nun evi satın mı aldığı yoksa kiracı mı olduğuna dair bilgi yok. Dairenin kirası 5 bin doların üzerinde. Diğer adresi ise Washington DC'de bulunuyor.

AHMET SAİT YAYLA
Kozmik Oda soruşturmasında TSK personeline FETÖ tarafından kumpas kurulduğu iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada firari olarak aranan ve ABD'ye kaçan Ahmet Sait Yayla Virginia'nın Fairfax kentinde 500 bin dolarlık dubleks ev satın aldı. Bin 600 metrekarelik villada üç akrabasıyla yaşayan Yayla'nın Teksas'da bir çiftlik evi var.

HASAN A.YURTSEVER
FETÖ organizasyonu Rumi Forum başkanlığını yürüten Hasan Ali Yurtsever'in Virginia'nın Fairfax kentinde, biri piyasa değeri yaklaşık 650 bin dolarlık müstakil dubleks, diğeri ise apartman dairesi olmak üzere iki evi var. Ailesinden üç kişiyle yaşadığı görünen Yurtsever, ayrıca İllinois eyaletinin Chicago kentinde bir ev daha satın almış.

RECEP ÖZKAN 
Türk Kültür Merkezi'nin eski başkanı olan ve ABD başkanlık seçimlerinde Hillary Clinton'a verdiği 1.5 milyon dolarlık bağışla adından söz ettiren Recep Özkan, New York'un Brooklyn bölgesindeki 1.4 milyon dolarlık eviyle Bank Asya kurbanlarına nispet yapıyor.

YÜKSEL ALP ASLANDOĞAN
FETÖ'nün ABD'deki çatı örgütle-rinden Ortak Değerler İttifakı (Alliance for Shared Values) Başkanı Yüksel Alp Aslandoğan da New Jersey eyaletinin Fort Lee bölgesinde, değeri yaklaşık 540 bin dolar olan tripleks bir evde ikamet ediyor. Aslandoğan, kendinden 10 yaş küçük kadınla birlikte yaşıyor. Üzerine kayıtlı Teksas'da da bir evi daha olduğu görülüyor.

BURAK YENEROĞLU
Eski ABD Başkanı Barack Obama'ya yaptığı 652 bin dolarlık bağışla ismini duyuran Bayrock Stone şirketi sahibi Burak Yeneroğlu kışları New Jersey'nin Carlstadt bölgesindeki 400 bin dolarlık tripleks malikanesinde, yazları Miami'deki yazlık sarayında geçiriyor.

TALHA SARAÇ
ABD'de FETÖ bağlantılı Virginia International University'nin başkanı İsa Saraç'ın oğlu Talha Saraç da Virginia Fairfax'de rüya gibi bir villada keyif çatıyor. Federal data, Saraç ile aynı sokakta dört kadın akrabasının yaşadığını beyan ediyor. Saraç'ın evinin bedeliyse 650 bin dolar.

FETÖ'NÜN İMAMLARI

CEVDET TÜRKYOLU

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni olarak bilinen ve yıllardır örgütün en tepesinde görev alan Cevdet Türkyolu'nun Pennsylvania ve Florida'da ikişer evi olduğu biliniyor. Evlerin değeri bir milyon doların üzerinde. Türkyolu'nun ABD'de mülkü sadece ev değil çok sayıda işyeri tapusunu da cebinde taşıyor. Florida'nın Winter Springs bölgesinde okyanusa nazır yazlığı tam bir saray. Gülen'in en mahrem sırlarını bilen, örgütün para kasası 'Uzun Cevdet' lakaplı Türkyolu, Gülen'den dayak yediği yönündeki haberlerle gündeme gelmişti.

 

SEZAİ SABLAK
Gülen'in 1999'dan bu yana yaşadığı Altın Nesil İbadet ve İnziva Merkezi Başkan Yardımcısı Sezai Sablak'ın Pennsylvania'nın East Stroudsburg bölgesindeki beş odalı, beş banyolu evinin değerinin 400 bin doların üzerinde. Sablak'ın iki kadın akrabasıyla yaşadığı evin detayları gizli. Bu arada Sablak adını Cesai ve Steve olarak gösteriyor.

HAKAN ŞÜKÜR
Türkiye'den ABD'ye gitmeden önce Yavuz Sultan Selim'in kaftanını çalmaya çalıştığı iddia edilen Hakan Şükür'ün geçen hafta San Francisco'daki lüks hayatının detayları ortaya çıkmıştı. ABD hükümeti kendisi ve eşi Beyda Şükür hakkındaki bilgileri saklıyor. FETÖ sanığı, Silikon Vadisi'nin kalbi Palo Alto'nun en işlek caddesi University Avenue yakınında 'Tuts Bakery-Cafe' isimli bir kafe-restoran açmış. Şükür'ün kafesinin bulunduğu lüks bölgede birçok ünlü isim otururken yakınlarında ise Apple mağazasıyla Stanford Üniversitesi gibi önemli merkezler de bulunuyor. Şükür'ün halen ailesiyle ikamet ettiği evinin bedeli, bölgedeki emlak değerleme sitelerine göre 3 milyon doların üzerinde. Mülk Eylül 2015'te kiralanmış. Evin aylık kirası ise 6 bin 850 dolar olarak gözüküyor. Şükür'ün, lüks arabalara düşkünlüğü biliniyor. Villasının garajında son model Lexus ve Mercedes cip ile Volkswagen binek aracı bulunuyor.

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.