Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

Sultan, Ankara katliamcısı ile berabermiş
Olay yerindeki incelemelerde, vücudunun alt tarafı parçalanan kadın canlı bombanın yanında Sultan Yıldız ve Emine Kızıl adına düzenlenmiş 2 kimlik kartı ile deforme olmayan isim kısmında ‘Sultan’ yazan Şanlıurfa’dan geldiğine dair otobüs bileti bulundu. Polis, yaptığı inceleme sonucunda canlı bombanın kimliğine ulaştı. Ancak kesinleştirmek için bu isim açıklanmıyor.

Emniyette parmakizi kaydı bulunmayan canlı bombanın, bağlantılı olduğu kişiler üzerinde de ayrıntılı araştırma yapıldı. Bu kişilerin çoğunun terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu anlaşıldı.

Canlı bomba kadının Mardin’de oturan ailesinden de DNA örnekleri alındı. DNA eşleşmesinin ardından canlı bombanın kimliği netlik kazanacak. 

İstihbarat birimleri, kadın canlı bombanın Kobani’de terör örgütü PKK’nın uzantısı olan PYD’nin silahlı kanadı YPG saflarında savaştığı, nisan ayında Suriye’den yasadışı yollardan Türkiye’ye geçtiği bilgisine ulaştı.

ANKARA KATLİAMCISI SEHER'LE AYNI HÜCREDEYMİŞ



Viranşehir’de bir süre kalan canlı bombanın, sonra Şanlıurfa’ya geçtiği buradan da otobüsle Bursa’ya gittiği ortaya çıktı. Kadın canlı bombanın, Ankara Kızılay’da 37 kişinin öldüğü bombalı araçla intihar saldırısı düzenleyen Seher Çağla Demir ile örgütün aynı hücresine bağlı olduğu da iddia edildi. Seher Çağla Demir de, Kobani’den Viranşehir’e geçmiş, Şanlıurfa’dan otobüsle Ankara’ya gelerek saldırıyı yapmıştı.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.