Öne Çıkanlar terör örgütü yaptı twitter neden yavaşladı türk halkı seçim günü fırtına

Süpürme operasyonunda sona yaklaşıldı

Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın Silopi ile Cizre ilçelerinde terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlarda sona gelindi.

Özellikle Sur'da içlerinde MLKP'lilerin de olduğu teröristlerin köşeye sıkıştığı belirtiliyor. İddialara göre "Koridor açılarak, elemanların ülke dışına çıkmasına izin verilmesi" talebinin ise, kabul edilmediği belirtiliyor.

Cizre'de operasyon tamamlandı

Cizre'de Cudi, Yasef ve Nur mahallesinde yürütülen operasyonlar, 3 gün önce tamamlandı. Buradaki terör unsurlarından bazılarının Türkiye dışına kaçtığı belirlendi.

Yaralar sarılacak

Operasyonlarda tanklarla evlere saldırıldığı iddiaları yalanlandı. Sivil halkın tahliyesi için zırhlı araçlar kullanıldığı belirtiliyor. Güvenlik güçleri, "Süpürme Harekâtı"nın tamamlandığı yerlerde teröristlerin yeniden yuvalanmasını önlemek için mobil karakollar dahil her türlü tedbiri almaya başladı.

Operasyonlar nedeniyle evlerini terk eden vatandaşların barınma sorunlarının öncelikle çözülmesi için TOKİ'nin yaptığı binalar devreye sokulacak. Diğer ihtiyaçlar, hem hükümet tarafından hem bölgedeki STK'larca yapılacak yardım kampanyaları ile karşılanacak. Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için AK Parti Genel Merkezi yönetimi de çalışacak. Bu kapsamda, gençlik ve kadın kolları bölgeye yönelik yardım kampanyaları düzenleyecek.

18 Başkan görevden alındı

MYK'da teröre destek veren HDP'li belediyelerle ilgili daha hızlı adım atılması gerektiği de gündeme geldi. Bunun üzerine MYK'ya teröre destek verdiği iddia edilen HDP'li 18 belediye başkanı ile 48 belediye meclis üyesinin görevden el çektirildiği bilgisi verildi.

Sur'da Karadeniz şiveli teröristler var iddiası

Sur'da yığınak yapan teröristlerle ilgili ilginç iddialar da var. Güvenlik birimlerinin tespitlerine göre; Sur'daki teröristlerin büyük bölümü MLKP ve DHKP-C'lilerden oluşuyor. MLKP'lilerin Suriye'de 4 ayrı kampta şehir gerillalığı üzerine eğitim aldığı belirtiliyor. Sur'da Karadeniz şivesiyle konuşan teröristlere de rastlandığı, bu durumun oradaki yapılanmanın bölgeden çok dışarıdan gelen teröristlerden oluştuğunun göstergesi olduğu iddia ediliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.