Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Sur karıştı! Olaylar oraya da sıçradı!
Diyarbakır 'ın Sur ilçesinde saat 16:00'den sonra başlayan olaylar polisin 300 kişilik grubu engellemesi üzerine kent merkezine de sıçradı.

Sur'a girişlerin, ilçede ikamet edenlerin dışında saat 12.00 itibarıyla yasaklandı. Diyarbakır'da, kente girişler de kontrollü sağlandı.

200 KİŞİLİK GRUBA MÜDAHALE

Saat 15.30 sıralarında Sur'a yürümek için Urfakapı'da bekleyen yaklaşık 200 kişiden polis dağılmaları yönünden anonslar yaptı. Son yapılan anonsta 2 dakika süre verilen grup dağılmayınca polis, gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahale etti. Gruptakiler de polise taş, havai fişek attı. Bir süre devam eden olayların ardından göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Bölgede güvenlik güçlerinin aldığı önlemler de sürüyor.

300 KİŞİ SUR'A GİRMEK İSTEDİ

Bu arada merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Demokratik Toplum Kongresi binası önünde öğleden sonra toplanan yaklaşık 300 kişi Sur'a yürümek için hazırlık yaparken, polis ekipleri de bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Polisin dağılmaları uyarısına rağmen yürümekte ısrar eden gruba saat 16.00'dan itibaren polis basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale etti.Diyarbakır'ın bazı noktalarında toplanan gruplara da güvenlik güçleri müdahale etmeye başladı.

OLAYLAR KENT MERKEZİNE SIÇRADI

Diyarbakır'da polisin Sur İlçesi'ne yürümek isteyen gruplara izin vermeyip, müdahale etmesi üzerine çıkan olaylar kentin diğer semtlerine de sıçradı. Urfakapı'da plastik mermi, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale edilen gruptan bazı kişiler polis tarafından gözaltına alındı.

PAZARCILAR ZARAR GÖRDÜ

Olaylara müdahale eden zırhlı araçla, bir TOMA aracı çarpıştı, şans eseri yaralanan olmadı. Olaylar sırasında yanlarında çocuk bulunan aileler gazlardan etkilenince polis tarafından barikatlardan Sur tarafındaki güvenli bölgeye alındı. Polisin müdahalesiyle kaçan grupların girdiği semt pazarında olaylar sürdü. Olaylar nedeniyle pazardaki tezgahlar devrildi pazarcılar zarar gördü.

OFİS'TE TOPLANANLARA MÜDAHALE

Merkez Yenişehir İlçesi'nde Demokratik Toplum Kongresi binası önünden yürümelerine izin verilmeyen ve Urfakapı'dan dağılan gruplar, kentin merkezi olan Yenişehir İlçesi Ofis semtinde toplandı.

Kentin en önemli caddesi üzerinde toplanan grupları polis, gaz bombası ve basınçlı su kullanıp, zaman zaman havaya ateş açarak dağıtmaya çalıştı. Olaylar nedeniyle Ofis semtindeki esnaf işyerlerinin kepenklerini kapatırken, halk evlerine çekildi. Diyarbakır'da Sur'a yürümek isteyen gruplara polisin müdahalesi sürüyor.

DEMİRTAŞ'TAN EYLEM ÇAĞRISI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, önceki gün "Çarşamba günü saat 16.00'ya kadar her yerde bütün mahallelerde halkımız kendini hazırlamalı. 'Benim gözümün önünde, benim burnumun dibinde bir katliam yapılmasına izin vermeyeceğim, şehrimin bu şekilde yakılıp, yıkılmasına izin vermeyeceğim' demeli ve herkes bulunduğu yerden Sur'a doğru yürümelidir" şeklindeki ifadeleri üzerine, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla Diyarbakır Valiliği tarafından kent genelinde ilave önlemler alındı.

SAAT 12'DEN İTİBAREN GİRİŞLER YASAKLANDI

Valilik, ilçeye provokasyon amaçlı giriş yapılmasının önlenmesi amacıyla Sur'a saat 12.00'den itibaren ikinci bir emre kadar ilçede ikamet eden vatandaşların dışında girişlerin yasaklanmasını kararlaştırdı.

Demirtaş'ın çağrısı Sur'u karıştırdı! Yapan sonuca katlanır

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, suç işlenmesinin önlenmesi, milli güvenlik, kamu düzeni, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla Anayasa'nın 34. maddesi ile 5442 Sayılı İl İdare Kanunu uyarınca kararın alındığı belirtilerek, "2 Mart 2016 günü saat 12.00'den ikinci bir emre kadar, ilimiz Sur ilçesinde ikamet eden vatandaşlarımızın haricinde, diğer şahısların ilçeye girişleri yasaklanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

GÜVENLİK NOKTALARI OLUŞTURULDU

Açıklamada, vatandaşların söz konusu yasağa uymalarının ilin huzur ve güvenliği açısından önem arz ettiği kaydedildi.Bu kapsamda ilçeye giriş yapılan güvenlik noktalarında vatandaşlar kimlik kontrolünden, araçlar da detaylı incelemeden geçiriliyor. Huzur ve güven ortamının bozulmasını önlemeye yönelik tedbirler çerçevesinde kente girişler de kontrollü sağlanıyor. Güvenlik güçlerince oluşturulan noktalarda kontrollerini sürdüren ekipler, olası saldırı ve provokasyonların önüne geçmek için çalışmalarını titizlikle yürütüyor. 

VALİ AKSOY'DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, dün Valilikte düzenlediği basın toplantısında, sokağa çıkma yasağı kararını sivillerin zarar görmemesi için aldıklarını, güvenlik güçlerinin sivil hassasiyetini ön planda tuttuğunu belirterek, bölgede sık sık teröristlere "teslim ol", sivillere "tahliye" çağrısı yapıldığını anımsatmıştı.

SİVİLLER ZARAR GÖRMEYECEK ŞEKİLDE ÖNLEM ALINDI

Özellikle içeride vatandaşların olduğu konusunda sivil toplum örgütleri tarafından bazı taleplerde bulunulduğunu hatırlatan Aksoy, sivillerin zarar görmemesi adına her türlü tedbiri alarak, zaman zaman operasyonlara ara verip, bölgeden çıkmak isteyenlere her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade etmişti. Diyarbakır'da vatandaşlara izinsiz gösteri ve yürüyüş çağrıları yapıldığına, vatandaşlardan bu çağrılara karşı sağduyu beklediklerine işaret eden Aksoy, konuşmasında şunları kaydetmişti:

EYLEM İÇİN İZİN ALINMASI GEREKİR

"Diyarbakır'da toplantı ve gösteri yürüyüşleriyle ilgili her türlü toleransı göstermeye büyük gayret gösteriyoruz. Basın açıklamalarına müdahale etmiyoruz. Ancak yürüyüşlerin nasıl yapılacağı Toplantı ve Yürüyüş Kanunu'nda açıkça belirtilmiştir. İzin alınması gerekir ve yürüyüş yapılacak güzergah da bellidir. Dolayısıyla kanunsuz eylemlere hiçbir Diyarbakırlının katılmamasını temenni ediyorum. O anlamda da herkesi sağduyuya davet ediyorum. Bu yönüyle baktığımızda da Diyarbakır'ın huzur ve güven ortamını bozmama adına herkesin sağduyulu hareket etmesi büyük önem taşımaktadır." (internethaber)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
VURUN GİTSİN KAHPELERİ 8 yıl önce

300 Pkklı gelmiş hazır elinizde işte

Avatar
newkral 8 yıl önce

Oraya giden 300 kişi zaten pkk lıdır
pkk lı olmasa orda ne işi var vurun gitsin dünya 300 pislikten kurtulur..

Avatar
Ardam Aslan 8 yıl önce

Vurun picleri....

Avatar
Yilmaz 8 yıl önce

Bu devlet neden yakmıyor bunları daha ne bekliyor

Avatar
Adanalı 8 yıl önce

Gebertin Kafirleri onlarda nasıl olsa aynı pohun soyu.

Avatar
mareşal 8 yıl önce

teröristlerin gotleri sıkışında Yusuf Yusuf ettiler, pkk nın partisininde gotu tutuştu , sokağa çıkma yasağı devam ettikçe yakında açlıkdanda ölürler

Avatar
vurun 300 kişiyi zaten pkkli onlarda 8 yıl önce

İkinci olarak ta demirtaş niye bekliyosunuz polis asker kardeşlerim etek giymeleri lazım indirin hepsinde nasıl olsa karşına çıkacak okisiler