Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu ferhat yüksel Ulaş Ansın Akbaş eyfel kulesi IŞİD; eyfel kulesi yıkıldı rusya dışişleri

Suriye sınırında Birleşmiş Milletler'in insanlık ayıbı

Özellikle Halep ve Tel Rıfat’a yönelik olarak son 20 gündür artarak süren PYD, Rejim, Rusya ve DAEŞ saldırılarından kaçan halk ise çareyi Türkiye sınırındaki Azez’e kaçmakta buldu. 105 bin kişinin yaşadığı çadır kentlerde yer bulamayan mülteciler zeytinlik, boş arazi, cami ve okullara sığındı. Bazı aileler ise kamyon ve TIR’ların kasalarına yerleşti.

Son göç dalgası ile birlikte Azez’in nüfusu 300 bine ulaşırken, Türkiye sınırındaki kamplar ve açık alanlara yerleşenler ise 140 bine ulaştı.

İHH, AFAD VE KIZILAY DESTEK SAĞLIYOR

Türkiye gazetesinden Osman SAĞIRLI'nın haberine göre, Türkiye’nin yardımıyla ayakta kalmaya çalışan mülteciler için İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından oluşturulan 5 konteyner kent, 2 çadır kent bir de blok kente ilave olarak Mukaveme adı verilen yeni bir kamp yapıldı. Buraya da yeni gelenler için 2700 çadır kuruldu. Toplam 5200 çadır ve 4600 prefabrik konutun her türlü ihtiyacını karşılayan İHH İnsani Yardım Vakfı’nın çalışmalarına AFAD ve Kızılay’da acil destek sağlıyor.

Buradaki mültecilerin günlük yemek, temizlik ve giyim ihtiyaçları da karşılanıyor. Suriye’nin kuzeyinde mültecilerin sığındığı 9 kampta binlerce çadır bulunuyor.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER HİÇLİĞİ

Fakat bu çadırlaradan sadece 54’ü Birlemiş Milletler (BM) tarafından dağıtıldı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR)’ye ait bu çadırlar Suriye’nin nadir bulunan ürünleri arasında yer alıyor. Binlerce çadırın olduğu Suriye’nin kuzeyinde BM çadırlarINdan sadece 54 adet bulunuyor. (Türkiye- Foto: Osman Sağırlı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.