Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

'Tacizci' yaftası yapıştırılan genç intihar etmek istedi

Antalya'da bir kız öğrenciyi taciz iddiasıyla Üniversiteli Kadınlar Grubu üyeleri tarafından teşhir edilen Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğrencisi 21 yaşındaki S.D., fakülte önünde intihar girişiminde bulundu. Tedavisi yapılan S.D., "Tacizci değil, öğrenciyim" dedi.
GSF'de geçen hafta adı açıklanmayan kız öğrenciye yönelik Sinema ve Televizyon Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi S.D.'nin tacizde bulunduğu öne sürüldü. Kız öğrencinin kadın derneklerinden yardım istediği ve polise şikayetçi olduğu olayla ilgili öğrencilerden oluşan 'Üniversiteli Kadınlar Grubu', fakülte içersinde protesto eylemi düzenledi. Yaklaşık 30 kişi, o sıra derste olmayan S.D.'nin sınıfına girerek, öğrenciyi teşhir etti. Tüm fakülteyi dolaşan kız öğrenciler, kantinde karşılaştıkları S.D. ile tartıştı.

NOT BIRAKIP ÖLMEK İSTEDİ

Teşhir edilmeyi sindiremeyen S.D., bugün sabah saatlerinde fakülte binası girişinde intihar girişiminde bulundu. 'Ben tacizci değilim. Örgütlenmiş kinimizme karşı duracak bir kimlik değilim, pek tabi insanım. Bir başkasına dokunacak yahut kendimi deşebilirim. Bu lekeyi bana atanlar, alın size yaşam hakkı istemiyorum' yazılı not bıraktıtan sonra karnına 4 kez bıçak sapladı. S.D., çağrılan sağlık ekipleri tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. S.D., yapılan müdahale sonrasında hayati tehlikesi bulunmadığı için taburcu edildi.

GURURUM İNTİHARA İTTİ

Örgütlenmiş kinizmin kurbanı olduğunu söyleyen S.D., "Yalan beyanlarla, ortada kanıt olmadan, hakkımda kötü sonuçlara neden olabilecek, üzücü şekilde sonuçlanabilecek, benim başıma dert olabilecek eylem yaptılar. Ortada bir neden ya da kanıt olmadan böyle bir eylem. Pek hak gözettiklerini sanmıyorum. Aslında tacize uğrayan biziz. Gelip masamızı dağıtıp, dersimizi bölüp, okulumuzu ve öğretim görevlimizle kavgaya tutuşup böyle pis bir olaya, 'kadın kolektifi' başlığı altında karıştılar. İzahını edeceğim bir suçum yok. Ama böyle bir girişimde bulundum bugün. Beni öyle anmalarını istemem. Tacizci değilim, gururum intihara itti" diye konuştu.

BİR BIÇAĞIN ALTINA YATMAM GEREKİYORDU

"Tacizci damgasını yemek istemem" diyen S.D. şöyle devam etti:
"Bu şekilde dolaşmak aslında direkt açık tehlike. Şuradan birisi çıkıp 'A sen o muydun, sen öyle birşey mi yaptın' dese ve benim anlaşabileceğim bir eşikte olmasa, kötü etki altında kalabilirim. Buna engel olmak için yaptım böyle bir şeyi. Bir bıçağın altına yatmam gerekiyordu. Bu grup kolektif için suç duyurusunda bulunacağım, maddi manevi bana zarar verdiler. Bunun peşinde olacağım. Okul tarafından soruşturma da açılacak o öğrencilere. Ben de peşinde olacağım bu olayın. Böyle bir yakıştırmayla elbette yaşamayacağım."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.