Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye DAEŞ rusya

TANAP "tam gaz" yola devam ediyor!
Konuyla ilgili AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, 850 kilometrelik boru teslim edildi. Borunun yüzde 20’lik kısmının üretimi Çin’de, geri kalan yüzde 80'lik kısmı ise Türkiye’de meydana getirildi. 

İKİ ÇIKIŞ NOKTASI VAR


Projenin ulusal doğalgaz iletim şebekesine bağlantısı için iki çıkış noktası bulunuyor. Bunlardan biri Eskişehir'de diğeri ise Trakya'da...Türkiye yıllık 16 metreküplük kapasitenin 6 milyarını kendisine ayıracak. Geriye kalan 10 milyar metreküp ise Avrupa'ya gönderilecek.

TANAP Doğalgaz Boru Hattı, 1850 km'lik bir ana hata sahip olacak. 19 kilometresi ise Marmara Deniz'inden geçecek. 

Projenin temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla Kars'ın Selimiye İlçesinde gerçekleşilmişti. Projede SOCAR'ın yüzde 58, BOTAŞ'ın yüzde 30 ve BP'nin yüzde 12 hisselik ortaklığı bulunuyor...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
orhan 8 yıl önce

Azeri gazi degil azerbaycan gazi ! Azeriler azerbaycan da küçük bir orana sahip fars kökenli bir millettir artik öğrenim Azerbaycan da Azerbaycan Türkleri yaşar!