Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş spotlight filmi ittihat terakki salyangoz kremi

Tasarı basına sızdı! İşte olay metin!

Avrupa Parlamentosu'nun yarın oylayacağı Türkiye'yle müzakerelerin dondurulmasını teklif eden metin medyaya sızdı. Erdoğan'ın rest çektiği tasarıda Türkiye ile yeni fasıl açılmaması ve yeni girişim başlatılmaması öngörülüyor.

İdam cezasının geri getirilmesi halinde ise AB'ye katılım sürecinin resmen askıya alınacağı belirtiliyor.

Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinin geleceğini tartışan siyasi gruplar gece geç saatlerde ortak bir metin üzerinde uzlaştı.

AP'nin 9 maddelik Türkiye tasarısı metnini NTV yayınladı. Metinde "müzakerelerin dondurulması" kavramı tanımlanıyor ve normale dönüşün hangi şartlarda gerçekleşebileceği belirtiliyor.

MÜZAKERELER DONDURULURSA...

Metne göre, müzakerelerin dondurulması, mevcut görüşmelerin durdurulması, yeni fasıl açılmaması ve AB-Türkiye müzakerelerinde yeni girişim başlatılmaması anlamına geliyor.

OHAL KALKARSA GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Tasarıya göre, müzakerelerin dondurulması kararı, "OHAL uygulaması kapsamında alınan orantısız önlemler" kaldırıldığında gözden geçirilecek.
Bu aşamada Türkiye'de "hukuk devleti ve insan haklarına saygı" ilkesinin temel alınacağı vurgulanıyor.

TÜRKİYE'NİN ÜYELİĞİ RESMEN ASKIYA ALINACAK

Metinde ayrıca idam cezasının yeniden ceza kanununa eklenmesinin Türkiye'nin AB katılım sürecinin "resmi biçimde askıya alınması" anlamına geleceği" belirtiliyor.

VİZE SERBESTİSİ İÇİN 7 KOŞUL

Karar tasarısında Türkiye'nin vize serbestisi için gerekli 72 koşuldan 7'sini yerine getirmediğine vurgu yapılıyor.

AP'DEKİ TÜRKİYE OYLAMASI

Türkiye'nin AB serüveninde dönüm noktası olacak ortak karar tasarısı yarın öğle saatlerinde Strasbourg'daki AP Genel Kurul toplantısında oylamaya sunulacak.

HUKUKİ BİR BAĞLAYICILIĞI YOK

Kararın hukuki bağlayıcılığı bulunmuyor ancak aralık ayında konuyu görüşmeleri beklenen AB liderleri açısından bir formül oluşturabileceği ifade ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Süvari 7 yıl önce

Ab vatandaşı na Türkiye ye girisindennakadar zorluk varsa en üst düzeye çekilmelidir elçilik sayısı Türkiye genelinde sayıları dusurulmeli mülteci anlaşmasını fesk edilmesi kapıların açılması bu en önemlisi bir an o nce yapilmali ab başvuru su tamamen geri çekilmelidir azıcık.onurlu olmak zamanı geldi geçiyor bırakın şu an birliğini

Avatar
Nail 7 yıl önce

Suvari beye aynen katiliyorum

Avatar
Suat 7 yıl önce

Aynen süvari vey