Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Terör örgütü PYD'ye 7 noktadan takip
Suriye'nin Cerablus ve Azez kentlerinin güneyinde yer alan Türkiye sınırındaki Mare hattının geleceğine yönelik yapılan tartışmalar diplomatik ve siyasi mecrada sürerken, terör örgütü PYD öncülüğündeki 12 bin kişilik silahlı grup 'Münbiç Askeri Meclisi' adı altında Tişrin ve Karakozak bölgelerinden ve 4 farklı cepheden Münbiç'e doğru ilerliyor. Ankara, ABD'nin ikircikli tavrı ve yönlendirici istihbaratına karşılık 7 farklı noktadan Suriye Demokratik Güçleri üniforması altındaki 10 bin 335 PYD'li teröristi karadan ve havadan takibe aldı. İçinde Arap ve Amerikan askeri danışmaların yer aldığı 12 bin kişilik silahlı grubun karadaki hareketliliği ise 'Göktürk' ve 'Hilal' kuyruk isimli İHA'lar tarafından 24 saat takip ediliyor.

YPG'NİN 10 BİN SİLAHLI GÜCÜ

Münbiç Askeri Meclisi'ne silahlı güç sağlayan “Şems el-Şemal”, “Siwar Münbiç (Münbiç Devrimcileri)”, “Fırat Tugayları Birliği (Cindul Harameyn, Firat Şehitleri Taburları ve El-Qewsî Tugayı)” ile “Münbiç Türkmenleri” adlı grupların toplam silahlı gücü bin 350 kişiden oluşurken ABD'nin hali hazırda 315 askeri danışmanla sahada yer aldığı kaydediliyor. Terör örgütü YPG'nin ise 10 bin 335 kişi ile operasyonda hakim güç olduğu kaydediliyor.

HAREKETLİLİK ARTACAK

Yedi irtibat noktasından izlemeye alınan ve sahadaki istihbarat bilgileri ile teyit edilen bilgilere göre; terör örgütü YPG öncülüğündeki silahlı gruplar Tişrin Barajı ve Karakozak bölgesinden 4 farklı alandan Münbiç'e doğru ilerliyor. Kobani'den 3 kat daha büyük olan Münbiç'in kent merkezinde bugünden itibaren çatışmaların daha da yoğunlaşacağı belirtiliyor. Tışrin Barajı'ndan hareket eden silahlı gruplar bölgenin güney kolundan 12km, kuzey kolundansa 10km ilerlediği kaydedilirken aynı şekilde Karakozak Köprüsü'nün kuzeyi ve güneyinden iki ayrı kol halinde botlarla Fırat suyunu geçtikleri izlendi. Ancak Karakozak bölgesindeki ilerlemenin Tışrin bölgesinin gerisinde seyrettiği kaydedildi.

4 SAATLİK GÖRÜŞME

Münbiç operasyonun başlamasına saatler kala Ankara'daki yetkililerle 4 saatlik bir toplantı gerçekleştiren ABD'li yetkililerin Münbiç operasyonu ile saha temizlenir temizlenmez YPG'nin bölgeden çekileceği ve yönetimi tamamen yerel unsurların alacağı teminatı verdikleri belirtildi. Hatta Münbiç'te yerel güçlerden oluşan silahlı milis gücün oluşturulacağının da iletildiği ifade edilirken Ankara'nın “Oldu bittiye evet demeyeceğiz. Operasyonun hemen sonrasından YPG'nin çekilmesini istiyoruz. Müdahale hakkımızı kullanırız” mesajını verdiği kaydedildi. Ancak ABD'nin bu görüşme trafiğine rağmen ikircikli tavrı Ankara'da hazırlıkları da başlattı. Genelkurmay, Milli Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı bölgedeki hareketlilik sürecinde ortak koordinasyon sistemini devreye sokmuş durumda.
Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.