Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Fırat Kalkanı operasyonu devam ederken, terör örgütü YPG’nin,  Fırat’ın batısında çekilme kararı aldığı öğrenildi.

YPG: FIRAT'IN BATISINDAN ÇEKİLİYORUZ

Terör örgütü YPG'nin sözde sözcüsü Redur Xelil, “ABD'nin desteklediği Demokratik Suriye Güçleri’nin isteği üzerine YPG olarak Fırat’ın batısından çekiliyoruz” dedi.

Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'nin eş başkanı Demirtaş aylar önce "YPG Fırat'ın batısına geçecek sen de mal mal bakacaksın" diyerek dönemin Başbakan'ı Ahmet Davutoğlu'na hakaret etmişti."

BiDEN VE YILDIRIM'IN GÜNDEMİNDE DE YPG VARDI

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi ve Suriye'deki gelişmeleri görüşmek üzere Ankara'ya gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Başbakan Binali Yıldırım ortak basın toplantısı düzenledi.

"YPG FIRAT'IN BATISINDA VARLIK GÖSTEREMEYECEK"

Toplantıda Binali Yıldırım, YPG'nin Fırat'ın batısında varlık göstermesi ile ilgili soruları yanıtlarken "Hiçbir şekilde PYD-YPG unsurları Fırat’ın batısında varlık gösteremeyecekler" ifadelerini kullandı.

BİDEN DİKKATLE DİNLEDİ

Başbakan Yıldırım'ı dikkatle dinleyen Biden ise "YPG unsurları Fırat'ın batısına geçerse hiçbir şekilde Amerika'dan destek alamayacak." dedi.

Yıldırım, konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

ABD İLE MUTABIK KALDIĞIMIZ BİR KONU VAR

"Hem sınır güvenliğini korumak, bölgedeki roket atışlarıyla vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak açısından bir operasyon başlattık. Buraya gelen terör unsurlarını püskürttük. ABD ile mutabık kaldığımız bir konu var, PYD unsurlarının asla Fırat’ın batısına yayılmamaları ve burada herhangi bir faaliyet içerisine girmemeleridir.

FIRAT'IN BATISINDA VARLIK GÖSTEREMEYECEKLER

Bu konuyu da değerlendirdik ve burada ABD’nin bu konudaki kararlılığını bir kez daha gördük ve hiçbir şekilde PYD-YPG unsurları Fırat’ın batısında varlık gösteremeyecekler. Biz biliyoruz ki bunlar PKK ile iç içeler. Ne kadar DAEŞ için yardımcı oluyor gibi gözüküyorsa da ABD bilmelidir ki bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü alt edebilirsiniz ama ondan sonra elinize kalan terör örgütünü nasıl alt edebileceğiniz bir sorundur.

YPG ve PYD’ye bakış açısını yeniden gözden geçirme konusunu ifade etmek isterim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakan 8 yıl önce

selocu değilim ama adam doğru dedi o zaman kimse demedi doğru diyor diye ! olması gereken buydu ve oldu Allah yardımcımız olsun

Avatar
M. Selim 8 yıl önce

Mal mal seyretmesi bittikten sonra Afrikadan gelmeden ates dansini da ogretsinler!!!

Avatar
türkiye 8 yıl önce

eee selo niye bakıyorsun mal mal ..şerefsiz orospu evladı...

Avatar
orhan 8 yıl önce

Eeee mal mal,sırtını dayadığın suriyedeki ermenilere de dayıyoruz tankımızı topumuzu, hani niye çıt dahi yok. Çünkü dilini yuttun, asala nı göçürttük,ula lobi uşağı aklın varsa terketti,sanada dayayacaklar, top tüfeği, yoksa dayansığın duvarları yıkılmış bil, ama 2 güne ama 10 yıla

Avatar
Adamın birisi 8 yıl önce

Gördummu iki yüzlü silho mal mal bakmak nasıl olurmuş senin abd den destek alan ypg pkk pyden uzun uğraşlar sonucu girdiği frat in batısına şimdi kuyruğunu bacaklarının arasına sıkıştırmış geri dönüyor ve sen iki yüzlü silho yine mal mal bakacaksınız frat in karşısından