Öne Çıkanlar Ömer İsi otel tanıtım filmi marcelo guedes danimarka meclisi ayşe paydemirli anlatıcı

Terör ve tecavüze idam… Öcalan ve Gülen’i de kapsayabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘önüme gelirse onaylarım’ çıkışının ardından MHP lideri Bahçeli’nin grup konuşmasında “AK Parti hazırsa MHP dünden razı” demesi idam tartışmalarını yeniden Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Yıldırım da, Bahçeli’nin ‘hazırız’ sözüne grup toplantısında yanıt verdi:  “Geriye doğru işlemeyecek, sınırlandırılmış bir düzenleme getirilebilir. Bahçeli’nin düşüncesini dikkate alacağız ve gerekli teklifimizi yapacağız.”  Bu açıklamalar üzerine gözler, AK Parti’nin idam konusunda nasıl bir çalışma hazırlayacağına çevrildi. İdam cezasının, “savaş ve yakın savaş, terör ve cinsel suçlar” için getirilebileceği üzerinde duruluyor.

ÖCALAN VE FETÖ YOK

Anayasa değişiklikleri geriye doğru işlemiyor. İdam yeniden getirildiği takdirde, geçmiş dönemde işlenen suçlar için geçerli olamayacak.  İdam cezası, suçun işlendiği tarihte var ise o suçu işleyen kişi için geçerli olabiliyor. Dolayısıyla, idam cezasının uygulanacağı suçlar kapsamında yer alsa bile Abdullah Öcalan ve darbeci FETÖ’cüler için idam geçerli olmayacak.  AK Parti kurmayları da, çerçevesi çizilecek suçlarla ilgili ileriye dönük olarak böylesi bir düzenlemenin getirilmiş olacağını belirterek, “Darbe girişimi, terör gibi suçlarda idamın getirilmesi, böylesi bir girişimde bulundukları takdirde sonucunun idam olacağını bilmeleri sağlanır” değerlendirmesinde bulundular. AK Parti, “idam”ı bugün toplanması planlanan MYK toplantısında değerlendirecek. Bu arada MHP, idam ile başkanlığın aynı paket içinde getirilmesine sıcak bakmıyor.

ŞENTOP: GÜLEN VE ÖCALAN’I KAPSAYABİLİR

AK Parti Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, FETÖ’nün askeri darbe girişiminden sonra başlayan idam cezasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şentop, “İdam konusunda düzenleme olursa Gülen ve Öcalan’ı kapsayabilir” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.