Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Terörist Salih Neccar saldırıyı sabah yapacaktı

PKK-PYD bağlantılı olduğu açıklanan terörist Salih Neccar, eylemi sabah mesai öncesi servislerin boşaldığı sırada yapmayı planladı ancak saati kaçırdı.

Ankara’yı kana bulayan bomba yüklü intihar saldırısının aydınlatılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde emniyet birimleri çalışmalarını sürdürüyor. Olay yerinde yapılan incelemeler, facianın daha da büyük boyutlara ulaşabileceği gerçeğini gözler önüne serdi. TNT-RDX ile yüklü aracın infilak etmesiyle, askerlerin ve sivillerin bulunduğu servis araçlarının askeri lojmanlara doğru savrulduğu öğrenildi. Bir servis aracının lojmanlara girmesine ise bir ağacın engel olduğu, ağaca çarparak durduğu öğrenildi.

30 SANTİMETRE ÇUKUR AÇILDI

Ankara’nın birçok ilçesinden duyulan patlamanın yarattığı tahribatı olay yerindeki tablo gözler önüne serdi. Patlamanın şiddetiyle servis araçlarının bulunduğu noktada yaklaşık 30 santimetre derinliğinde çukur oluştu. Bombalı araç, patlama sırasında ortaya çıkan basıncın etkisiyle havaya fırladı, ilk patlama noktasından 50 metre ileride bulunan bir generalin makam aracına çarparak durdu.

‘PROFESYONEL EKİBİN İŞİ’

Bomba yüklü aracı patlatan terörist Salih Neccar’ın ceset parçalarıysa olay yerine 150-200 metre uzakta toplandı. Neccar’ın bazı organlarının askeri lojmanın bahçesindeki kulübenin üzerinde bulunduğu kaydedildi. Emniyette görevli bomba uzmanları araca yerleştirilen tahrip gücü yüksek bombanın askeri bir düzeneğe sahip olduğunu belirtti. TNT-RDX patlayıcısı kullanılan bombanın profesyonel bir ekip tarafından hazırlanarak araca yerleştirildiği belirtildi.

DİYARBAKIR’DA BOMBA KONULDU, ANKARA’DA PLAKA DEĞİŞTİ

Diyarbakır’da bomba düzeneği yerleştirildikten sonra Ankara’ya gelen aracın plakası Balgat’ta değiştirildi. ‘06 FB...’ numaralı ikiz plaka takıldı. Söz konusu plakanın bir mühendisin aracına ait olduğu, bu aracın bir ay önce galeriye satıldığı ortaya çıktı. İlanı internetten gören teröristlerin, aynı marka ve model aracın plakasını kopyaladığı belirlendi.

KEŞFİ PKK’LI K.O. YAPTI

Terör saldırısının ardından Ankara, Adana, Bolu, Tekirdağ, İzmir, İstanbul, Gaziantep, Diyarbakır, Sakarya ve Düzce’de düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 21’e yükseldi. Bu kişiler arasında, saldırıyı planlayan ve Merasim Sokak’ta keşif yapan terör örgütü PKK mensubu K.O. ve aracı hırsızlık çetesinden satın alıp PKK mensuplarına teslim eden M.A. ile bomba düzeneğini temin eden A.K. da bulunuyor. K.O.’nun aracı Diyarbakır’dan getiren M.A.’dan teslim aldığı ve saldırı öncesi buluştuğu bombacı Salih Neccar’a verdiği belirlendi.

‘ARACI 12 BİN TL’YE ALDIM ÖRGÜTE TESLİM ETTİM ’

Adana ’da yurtdışına kaçmak üzereyken yakalan K.O.’nun, hain saldırıyı sabah saatlerinde yapmayı planladığı ortaya çıktı. Organizasyon eksikliği nedeniyle servis saatinin kaçırılması sonucu eylemin akşam iş çıkışına kaydırıldığı bilgisine ulaşıldı. Savcılık kaynakları, sabah saatlerinde yapılacak bir saldırının can kaybını daha da artıracağına vurgu yaptı.

ARACI TEMİN EDEN KİŞİ: PKK İSTEDİ

Emniyet sorgusunda konuşan M.A.’nın daha önce de PKK’ya Diyarbakır ve İstanbul’daki eylemleri için 3 araç temin ettiği belirlendi. Araç için Diyarbakır Lice’de tanıştığı PKK mensuplarından talep geldiğini ifade eden M.A. şöyle konuştu:

“Benden 2005 model veya daha üstü araç temin etmemi istediler. Örgüt mensuplarının talebi üzerine İstanbul İçerenköy’de ‘change’ araba satan şahıslarla irtibata geçtim. Osman isimli bir şahıstan bu aracı 12 bin TL’ye satın aldım. Sonra bu aracı Lice kırsalında Kayacık Karakolu arkasında örgüt mensuplarına teslim ettim. Üç gün sonra beni aradılar ve ‘Aracı gel al Ankara’da şu kişiye ver’ dediler. Aracı tekrar alıp Ankara’da K.O.’ya teslim ettim.”

Güvenlik kaynakları, bu 3 günlük sürede terör örgütü mensuplarının patlayıcı düzeneğini araca yerleştirdiği ihtimali üzerinde duruyor.

‘SALDIRIYI YAPAN ÖRGÜT PKK-PYD'

Habertürk'e konuşan başsavcılık kaynakları, olayı yüzde 85 oranında çözdüklerini belirtti. Birkaç zanlının daha arandığını vurgulayan kaynaklar, “Olay 1-2 güne aydınlanmış olur. Eylemi yapan örgüt net olarak PKK-PYD” dedi.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCISI KODALAK

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, soruşturmaya ilişkin şunları söyledi: “Elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Soruşturmayı çok iyi bir şekilde yürütüyoruz. Soruşturma hakkında çok konuşmak istemiyorum ama şunu söyleyebilirim, güzel devam ediyor. Olayı hemen hemen çözmüş durumdayız. Yakın zamanda gerekli açıklamalar devlet büyüklerimiz tarafından yapılabilir veya biz de yapabiliriz.”

TAK İDDİASINI SAVCI YALANLADI

PKK ile bağlantılı TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) adlı örgüt, saldırıyı üstlenerek bombalı aracı patlatan kişinin Van doğumlu, Zınar Reperin kod adlı Abdulbaki Sönmez olduğunu öne sürdü. TAK, Sönmez’e ait olduğunu iddia etitği bir de fotoğraf yayınladı. Ancak fotoğrafın photoshop olduğu ve 3 yıl önce internete yüklenen Ş.İ.’ye ait fotoğrafa Sönmez’in kafa kısmının eklendiği belirtildi. Habertürk’ün ulaştığı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları ise “Tamamen hedef saptırma stratejisi. Neden 3 gün sonra üstleniyorlar? Çünkü, PYD uluslararası arenada sıkıştı. Terör örgütü, bu sıkışıklığı aşmak için bu stratejiyi geliştirdi.” (Fevzi Çakır / Cemal Doğan - Haberturk)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.