Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

Teröristi affeden hakim bakın kim çıktı!

Hakkında 9 ayrı suçtan arama kararı bulunan terörist Ahmet U.’yu serbest bırakan skandal karara imza atan Şırnak Hakimi A.Ö.’nün, FETÖ’cü polis Zeki Güven’in eşi ile yakın ilişkide olduğu belirlendi. Teröristi salıvererek kaçmasını sağlayan hakim A.Ö.’nün Ermeni asıllı dayısı hakkında PKK/KCK lehine çalışmaktan dolayı işlem yapıldığı da ortaya çıktı. A.Ö.’nün serbest bıraktığı terörist için üst mahkeme sıfatıyla Siirt Sulh Ceza Hakimliği itirazda bulundu. Üst mahkeme Ahmet U. için yeniden yakalama kararı çıkarttı ancak teröristin çoktan kaçtığı belirlendi. Şehit haberlerinin arttığı günlerde basında çıkan skandal serbest bırakma haberlerini ihbar kabul eden HSYK, Şırnak Hakimi A.Ö. için inceleme başlattı.

HDP’Lİ VEKİL KAÇIRDI

Şırnak Sulh Ceza Hakimi A.Ö., bombalama başta olmak üzere 9 ayrı suçtan arama kararı bulunan Ahmet U.’yu “Suç işlemeyeceğine dair vicdani kanaat” gerekçesiyle serbest  bıraktı. Terörist Ahmet U.’nun serbest bırakıldıktan sonra HDP Şırnak milletvekili Leyla Birlik tarafından karşılandığı ve Silopi’ye kaçırıldı.

Bombacı teröristi serbest bırakan Şırnak hakimi A.Ö.’nün FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Şırnak Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Güven ile irtibatlı olduğu belirtildi. Zeki Güven ve A.Ö’nün ailecek görüştükleri ve samimi oldukları belirlendi. Ayrıca A.Ö.’nün Ermeni asıllı dayısı Z.K.’nın PKK/KCK’ya yakınlığı ile tanındığı ve faaliyetleriyle ilgili kayıtlar bulunduğu belirtildi.  Hakimin dayısı K.Y.’nin terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği, diğer dayı A.Y.’nin de PKK’nın Ağrı milisi olduğu, terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği için hapis yattığı ortaya çıktı. Şırnak Hakimi A.Ö. tarafından serbest bırakılan,  Ahmet U. hakkında istihbarat birimlerine gelen ihbarlar da teröristin bombacı olduğu şüphesini arttırıyor . Ahmet U.’nun geçtiğimiz ay  73 AH ... plakalı araçla 3 km kablo taşıdığı ihbarında bulunulmuştu. Terör örgütü son zamanlarda yaptığı mayınlı tuzaklamalarda uzunluğu kilometreleri bulan kablolar kullanıyor. Bu kablolar aracılığıyla uzaktan mayınlar patlatılıyor. Görgü tanıkları da Ahmet U.’nun örgütünün üyesi olduğunu güvenlik birimlerine doğruladı. Ahmet U. Hakkında yürütülen 2016/235 sayılı soruşturma kapsamında tanıklığına başvurulan bir kişi şüphelinin kaleşnikof silahla aktif olarak örgüt saflarında yer aldığını, tim elebaşısı olduğunu ve YDGH elemanlarına silah dağıttığını anlattı.

Güvenlik birimleri,serbest bırakıldıktan sonra kayıplara karışan Ahmet U.’nun yeni bombalama eyleminde bulunmasından endişe ediyor.

NİYE TUTUKLANMADI?

Hakkında bu kadar suçlama, soruşturma ve tanık teşhisleri bulunan Ahmet U.’nun serbest bırakılmasının güvenlik sorunu oluşturduğunu belirten uzmanlar, şehit sayısının arttığı günlerde verilen skandal karara dikkat çekerek, “Tutuklama için daha ne gerekiyor. Yoksa  amaç yargıya güveni zedeleyip terörle mücadeleyi akamete uğratmak mı” görüşünü savundu.

SİLOPİ’DE PKK’NIN CEPHANESİ ELE GEÇİRİLMİŞTİ

PKK’nın Şırnak Silopi’deki bombalı saldırılarında da rol aldığı belirtilen Ahmet U., bomba yapımında kullanılan kablo ve diğer mühimmatı temin ediyordu. Hakim A.Ö.’nün skandal kararıyla serbest kalan terörist, yeni eylemlerde rol almak üzere ortadan kayboldu.

TERÖRİSTİN DOSYASI KABARIK

FETÖ ve PKK ile ilişkisi ortaya çıkan Hakim A.Ö.’nün serbest bıraktığı terör örgütünün bombacısı Ahmet U.’nun dosyası kabarık. Daha önce Şırnak Sulh Ceza Hakimliği tarafından 9 ayrı suçtan araması olan ve 5 soruşturması devam etmesine rağmen serbest bırakılan teröristle ilgili suçlamalar şunlar:

- Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek

- Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirmek

- Silahlı terör örgütüne üye  olmak

- Kamu malına zarar verme

- Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak

- Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılmak

- Gösteride dağılma sırasında silah veya araçla mukavemet göstermek

- Terör örgütü propagandası yapmak

- Kasten yangın çıkarmak.

Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahde Vefa 8 yıl önce

vah ülkem her tarafı mafya sarmış.Allahın izniyle temizlenecek.Lidersin Cumhurbaşkanım.

Avatar
M gümüş 8 yıl önce

Torerisin yerine onu salan yatsın bak bakalım vicdansız yaparmi

Avatar
Alex 8 yıl önce

Asın orospu çocuklarını hakim değil Cumhurbaşkanı dahi olsa ....

Avatar
Chplilerin kizini siken 8 yıl önce

Teror iciden bitmeli

Avatar
Aslan Lik 8 yıl önce

Gereken bir an evvel yapılsın. Vatan hainlerine ve maşalara tahammülümüz kalmadı.