Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Terörün arkasında bu adam var!

ABD- DEAŞ-PKK ittifakı sonrası Suriye’nin Rakka kentindeki teröristler ABD’nin bölgedeki operasyonlarını yöneten sömürge valisi Brett McGurk’ün politikaları doğrultusunda güvenli noktalara götürüldü. ABD güdümünde faaliyet gösteren iki kanlı terör örgütüne hem silah hem lojistik destek sağlayan McGurk’ün Türkiye’deki pek çok terör eyleminini organize eden teröristlere arka çıkması, ülkemizdeki terör mağdurlarını da harekete geçirdi. DEAŞ ve PKK tarafından çocukları, anne babaları şehit edilen, sakat bırakılan pek çok mağdur, teröre verilen örtülü desteğin cezasız bırakılmamasını istiyor. ABD’nin PKK’ya açıkça desteğine dikkat çeken terör mağdurları, “Hukuki açıdan destek verilirse her türlü yasal hakkımızı kullanırız” diyor.

ARANAN TERÖRİSTLERE KUCAK AÇTILAR

Irak’ın işgalinin ardından bölgeye atanan ve ABD’nin DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilcisi sıfatıyla sömürge valisi gibi hareket eden Mcgurk’ün PKK’ya yaptığı her türlü silah ve lojistik destek ile DEAŞ’a alan açan politikaları hem Suriye’de hem ülkemizde yüzlerce şehit vermemize neden oldu. Herkesin gözü önünde yaşanan gelişmelerin ardından son olarak ülkemizde bombalı eylemlerde parmağı bulunan ve 300’ün üzerinde kişinin ölümünden sorumlu tutulan teröristlerin Rakka’dan çıkarılan teröristler arasında olduğu belirtiliyor. Kandil’den PKK’yı yöneten onlarca teröristin Suriye’de ABD tarafından korunup kollanması da hem terör örgütlerine yardım eden ülkelere hem de bu yardımlarda fiili olarak görev yapan görevlilere yönelik hukuki yaptırımları gündeme getirdi.

HUKUKİ YAPTIRIM UYGULANSIN
 

“Bu kişilerin kaçırılması sadece Türkiye’nin problemi değil tüm dünyanın problemi” diyerek tepki gösteren hukukçular, PKK-DEAŞ devir-teslim tiyatrosunu yöneten McGurk’un Türk adli makamlarınca yargılanabileceğini belirtiyor. Hukukçular, Türk Ceza Kanunu uyarınca örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişinin örgüt üyesi olarak cezalandırılabileceğini ifade ediyor. Örgüte yardım etme suçunun nerede işlenirse işlensin devletin bu kişileri yargılayabileceğini aktaran hukukçular, bu suçun yabancı tarafından, yabancı ülkede işlenmesi durumunda da Türk kanunlarının uygulanacağını ifade ediyor. Hukukçular ayrıca Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde girişimde bulunma hakkının olduğunu da ifade ediyor.
 


Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.