Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid cumhurbaşkanı Tanap

Tetikçinin karakutusu yakalandı
Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastını çözmek için görevlendiren özel ekip ve savcılık, tetikçi Mevlüt Mert Altıntaş’ın bağlantılarını didik didik ediyor.

5 kişilik Rus heyetin de görev aldığı soruşturmada Altıntaş’la bağlantılı, suikastın kilit ismi olarak değerlendirelen Hasan T’nin Ankara’da gözaltına alındığı ortaya çıktı. Karar’ın ulaştığı bilgilere göre, Altıntaş’la çok sık görüştüğü tespit edilen Hasan T. Ankara Esenboğa Havaalanı’nda çalışıyor. Ankara Terörle Şube Müdürlüğü’nde sorgusu süren Hasan T. ile ilgili ilk tespitlerin, suikastta hedef şaşırtmak için el Kaide ve Nusra gibi radikal örgüt üyeleriyle temasa geçtiği yönünde olduğu öğrenildi. Soruşturmada suikastçı Mert Altıntaş’ın saldırıyı El Kaide ya da Nusra adına yapmış gibi göstermek için sözkonusu örgütlerin üyeleriyle temasa geçtiğini gösteren bulgulara da ulaşıldığı belirtildi.

BAŞKENT’TE TEK GÖZALTI

‘Suikasta örgüt kılıfı ayarlamak’ için FETÖ tarafından görevlendirildiği düşünülen Hasan T’nin saldırıyla ilgili Ankara’da gözaltına alınan tek şüpheli olması da dikkat çekti. Soruşturmayı yürüten TEM ekibi ve savcılığın, ‘Tetikçi FETÖ’nün uyuyan hücresi’ tespitini duyurmuştu. Telefonla yaptığı görüşmelerin HTS kayıtlarından irtibatları ortaya çıkarılan Altıntaş’ın sevgilisi de gözaltında. Altıntaş’ın 15 Temmuz darbe girişiminde izinli olduğu izin veren amirinin ise FETÖ’den ihraç edildiği ortaya çıkmıştı. Suikastçı Altıntaş’ın FETÖ’nün kalesi olduğu dönemde İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu’na soruların sızdırıldığı 2012 yılında girdiği ve FETÖ firarisi işadamı Şahin İlgi’den burs aldığı da ortaya çıkmıştı.

RUSYA HEYETİ HTS KAYITLARINI İNCELEDİ

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin süreci Türk yetkililerle yürütmek üzere Rusya’dan gelen heyet, Ankara Emniyet Müdürlüğünde gün boyu soruşturma ve inceleme çalışmalarına katıldı. Rus heyet, sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde Türk yetkililerle toplantı yaptı. Daha sonra Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne geçen heyet, FETÖ ile bağlantılı olduğu değerlendirilen zanlının HTS kayıtları, sosyal medya hesaplarındaki görüştüğü kişiler ve mesajları ile ilgili çalışmalar hakkında Türk yetkililerden bilgi aldı.

‘ÇOK ÖNEMLİ DELİLLERE ULAŞTIK’

Bir günlük çalışma ziyareti için Siirt’e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, valilikte bir basın açıklaması yaptı. Rus Büyükelçisi Anrey Karlov suikastı ile ilgili çok önemli delilere ulaştıklarını belirtti. Soylu açıklamalarına şöyle devam ett: “Andrey Karlov’un bir terör eylemi neticesinde katledilmesi olayının soruşturmasıyla ilgili çok ayrıntılı, çok önemli bilgilere ulaştığını sizlerle paylaşmak istiyorum. Rusya Federasyonu’n gönderdiği görevlilerle birlikte emniyet mensuplarımız, savcımız gerekli çalışmaları tüm titizlikle ortaya koyuyor. Soruşturmanın selameti açısından, gelinen nokta ile ilgili çok ayrıntılı bir değerlendirme yapmam faydalı omaz. Ancak hem ülke için hem ülke dışı tüm bağlantılara ulaşılmaya çalıştığını kamuoyu ile paylaşmak isterim” dedi. Öldürülen teröristin FETÖ bağlantısının çok net ortaya çıktığını aktaran Bakan Soylu, şunları söyledi: “Bir nokta çok net, teröristin FETÖ ile ilişkisi açık olarak görülüyor. Son bir buçuk yıldaki farklı bağlantılar oluşturma hedefi ve bir takım saptırma hedefi yapılan soruşturmada açık bir şekilde belirlenmektedir. Bu konuda bir şey daha belirtmek isterim; şahsi yetkinlikten ziyade teröristin bir akıl kurgusu sonucu orada olduğu da çok nettir.”


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.