Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

The Economist'in Türkiye korkusu

Türkiye hakkında akıl almaz komplo teorilerine başladılar. The Economist'in Savunma Editörü Shashank Joshi, Türkiye'nin nükleer denizaltılar üzerinden "atom" bombası üretmek isteyeceğinden korktuğunu duyurdu. 

ABD Başkanı Joe Biden’ın duyurduğu, ABD, İngiltere ve Avustralya'nın olduğu yeni savunma paktı AUKUS’un büyük sonuçları olacak.

Anlaşma diplomatik, teknolojik, güvenlik ve savunma iş birliklerinden oluşuyor görünse de bir maddesi tartışmalara neden olacak türden. O da Avustralya’ya nükleer denizaltı (nükleer yakıt ile çalışan, nükleer silah taşımayan denizaltılar) verilmesini sağlayacak madde.

AUKUS'un asıl amacı Çin'e karşı cepheleşme. Ancak Çin'e karşı girişilen bu hamle çok kritik bir yasal boşluğu da ortaya çıkarıyor. Tartışmalara göre bu yasal boşluk kullanılarak, hiçbir yasayı ihlal etmeden atom bombasında kullanılan yüksek derecede zenginleştirilmiş uranyum üretilebiliyor.

TÜRKİYE'YE YÖNELİK KOMPLO TEORİSİ

Economist’in Savunma Editörü Türkiye'nin bu yasal boşluğu kullanmasından korktuğu açıkladı. Shashank Joshi, Türkiye gibi ülkelerin nükleer denizaltıları atom bombası üretimine giden dikensiz bir yol olarak görebileceklerini söyledi.

Joshi'nin bu açıklamalarının Türkiye'yi uluslararası arenada sıkıştırmak için başvurdukları bir karalama kampanyası olduğu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.