Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Tuğrul Türkeş: İsrail'e su temini yapılmalı
 Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, KKTC'ye deniz altından boru hattı döşenerek KKTC'ye götürülen Anamur suyunun Kıbrıs Rum Kesimi'ne ve isterse İsrail'e de verilebileceğini söyledi.
 
Kıbrıs'tan sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Türkeş, Ankara'da düzenlenen 8. Büyükelçiler konferansı kapsamında büyükelçilere hitabında "KKTC Su Temin Projesi" kapsamında adanın kuzeyine götürülen Anamur suyu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Konuşmasında ailesinin Kıbrıs kökenli olduğunu ve Kıbrıslı bir akrabasının KKTC'ye götürülen su için "Sanki bize getirdiniz. İsrail'e vereceksiniz de onun için" ifadelerini kullandığını belirten Türkeş, "Şimdi oradan inşallah sonra Kıbrıs Rum tarafına da veririz. İsrail'in de ihtiyacı var, oraya da veririz; verilmeli de. Ama öncelik sana geldi ve sen bundan istifade edeceksin. Bundan da mutlu olmayı bilmen lazım" ifadelerini kullandı.  
 
Türkiye'den KKTC'ye su taşıyan 1.6 milyar liralık projenin açılışı geçen ekim ayında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşmişti.
 
Türkiye ve İsrail arasında Mavi Marmara baskını nedeniyle bozulan ilişkilerin normalleşmesi için ise müzakereler halen devam ediyor. İlişkilerin normalleşmesi halinde İsrail'den gelecek doğalgazın Türkiye üzerinden dünya pazarlarına ulaştırılması da gündemde.    
 
Kaynak: Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.