Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya dışişleri türk halkı bel ve sırt ağrıları nasıl geçer fenerbahçe konyaspor

Tunceli'de karakola bomba yüklü araçla saldırı

Tunceli kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Kılköyü Jandarma Karakolu'na bugün saat 17.30 sularında PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

TEDBİR ALINMIŞTI

Daha önce olası bir saldırıya karşı güvenli hale getirilen karakolun dış nizamiyesinin yakınlarına getirilen araç, burada havaya uçuruldu. Şiddetli patlamanın ardından bölgeden dumanlar yükseldi. Can kaybı yaşanmadı.


TAKVİYE BİRLİK GÖNDERİLDİ

Patlamanın ardından bölgeye Tunceli'den helikopterlerle takviye birlik gönderildi. Bu arada Tunceli'de olası bombalı araçla saldırı düzenlenme ihtimaline karşı güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Tunceli- Ovacık ve Tunceli- Nazımiye ilçesi karayolu çift yönlü olarak güvenlik gerekçesiyle bir süreliğine trafiğe kapatıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI: BÖLGE HALKIMIZIN DESTEĞİYLE..

Konuyla ilgili Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, "15.07.2016 tarihinde BTÖ tarafından öğlen saatlerinde çıkarılan orman yangını akabinde saat 18.00 sıralarında gasp edildiği değerlendirilen kamyonetle Nazımiye İlçesi Kılköy Jandarma Karakolu nizamiyesine bombalı araçla saldırı girişimi, karakoldan açılan ateş sonrası nizamiyeye gelmeden engellenmiştir. Buna karşın bomba yüklü araç uzaktan patlatılmıştır. Nizamiyeye yakın bir bölgede gerçekleşen patlamada herhangi bir can kaybı ya da yaralımız bulunmamaktadır. Bölgede terörist unsurlara yönelik operasyon devam etmektedir. Güvenlik güçlerimiz; bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla çalışmalarına aralıksız devam etmektedir" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.