Öne Çıkanlar rusya haber abd terörist başı EKREM İNCEL

Türk Akımı Projesi'nde imzalar atıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ikili görüşmeden sonra kameralar karşısına geçti.

ANLAŞMA TAMAM

İki ülke arasındaki Türk Akımı Projesi'nde imzaları Enerji Bakanları attı. Anlaşma ile Rus gazı Türkiye'ye taşınacak.

İLİŞKİLER DAHA DA İYİ OLACAK

Anlaşmadan sonra konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anlaşmanın önemine vurgu yaptı. Erdoğan, Rusya ile Türkiye ilişkilerinde normalleşmenin hızla devam edeceğini söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi;

"Türkiye-Rusya ilişkileri açısından sayın Başkan ile dolu dolu bir gün geçirdik. Türkiye-Rusya ilişkilerinin bundan sonra hızla normalleşeceğine olan inancım tamdır. Suriye konusunu etraflıca ele aldık, Fırat Kalkanı'nı ele aldık ve bu konuda ne yapabileceğimizi değerlendirdik. Halep’e insani yardım ulaştırılması için karşılıklı görevlendirmelerimizi yaptık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra konuşan Rus Lider Putin ise, şunları söyledi;

"Narenciyedeki ithalat kısıtlamalarını kaldırdık. Doğalgaz indirimi konusunda mutabık kaldık.

Suriye'de akan kanın durdurulmasını istiyoruz.

"DOĞALGAZDA İNDİRİM YAPACAĞIZ"

2015 yılında Türkiye'den ihracatın hacmi 500 milyon dolar civarındaydı. Dolayısıyla önemli kararlar alındı. Rusya bu çalışmaya ilgi duymaktadır.

Enerji alanındaki işbirliğimizi ele aldık. Rusya'da hali hazırda 200'ü aşkın genç Türk öğrenci önümüzdeki dönemlerde nükleer güç uzmanı olacak gençler ilgili kurumlarda eğitim görmektedir. 

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi çevresinde Türkiye'ye doğalgaz indirimi yapılması konusunda mutabık kaldık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.