Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya çatışma fenerbahçe haber

Türk askerini Musul'da asıl istemeyen kim?
İşte Irak Meclis'in Musul'un Başika bölgesinde bulunan Türk askerleri hakkında verdiği küstah kararın perde arkasını...

Haber 7'den Taha Dağlı'nın yazısı;

Kararın altında Bağdat’ın imzası olsa da bu akıl Irak’a ait bir akıl değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ısrarla Lozan vurgusu yaptığı bir dönemde, Lozan mesajında neyin kastedildiğini CHP’lilerden daha net anlayan birileri var. İşte o birileri, Erdoğan “Musul” dedikçe öfkeden deliye dönüyor ve Iraklıları kullanarak hiçbir hükmü olmayan komik bir karar aldırıyor.

IRAK’TAKİ ASIL İŞGALCİLER KİMLER?

Öncelikle Irak meclisinin kararıyla ilgili şu gerçekleri belirtmekte fayda var.

Türk askeri bir süredir Başika’da bulunuyor.

Mehmetçiği oraya davet eden bizzat Irak hükümetinin kendisidir.

Bu konu geçtiğimiz yıl sonunda da gündeme gelmişti. Ankara Irak Başbakanı Haydar İbadi’ye gereken cevabı vermişti.

Bununla birlikte Irak, Türk askerinin kendi topraklarında işgalci olduğu iddiasını ortaya attı.

Şöyle bir düşünecek olursak, 2003’teki işgalden bu yana toplam 40 ülkeden 200 bin yabancı askerin tam 8 yıl boyunca kevgire çevirdikleri bir yerden bahsediyoruz.

O 200 bin işgalci askerin arasında Türk askeri yoktu.

Türk askeri, Irak’a terör belasından dolayı gelen yardım talebi için gitti.

Hiçbir zaman da işgalci olmadı.

Bugün Amerikan askerleriyle birlikte İran’ın getirdiği Şii milislerden kurulu mezhepçiliği ön plana çıkarıp katliam yapan Haşdi Şabi militanları da Irak topraklarında işgalci konumundadır.

6 Ağustos 2014’te DAEŞ terör örgütü Erbil’in kapısına dayandığında da Kuzey Irak’taki bölgesel yönetim Türkiye’den asker talep etmişti.

Yani Bağdat hükümeti olsun Kuzey Irak’taki bölgesel yönetim olsun, başları derde girince ilk olarak Türkiye’den yardım istiyor.

Irak, Türkiye için “işgalci” diyor ama içtikleri suyun bile Türkiye’nin verdiğini unutuyor, galiba...

Tabi bir de şu var, anayasasını Amerikalıların yazdığı, Amerika’nın atadığı valilerle yönetilen, Amerika’nın el verdiği sözde başbakanların görev aldığı bir yerdir, Irak.

ABD’NİN IRAK’TAKİ UŞAĞI MALİKİ

O kararı parlamentonun gündemine getiren eski başbakan Nuri Maliki’nin partisi oldu.

Nuri Maliki, başbakanlığı dönemine Irak’taki mezhepsel dinamikleri harekete geçiren, iktidardaki güç paylaşımı anlaşmasını bozup, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el Haşimi’yi, sırf sünni olduğu için tutuklatmaya çalışan, Amerika’nın güdümünde, İran’ın etkisinde olan biridir.

Bugün Irak’ta Musul operasyonu konuşuluyor. Musul 2014’ten bu yana DAEŞ terör örgütünün işgali altında.

İşin ilginç yanı Türk askerini işgalci ilan etmeye kalkan Nuri Maliki’nin, Musul’u bir gecede DAEŞ’e teslim eden başbakan olması.

İşte bu Musul operasyonunda Türkiye’nin yer almasına tahammül edemiyorlar. Tabi bunu Iraklılara söyleten başka bir güç var, o da büyük ihtimalle Amerika.

3 YIL ÖNCEKİ PETROL ANLAŞMASINA DA KARŞI ÇIKMIŞLARDI

Irak’la 2013’te petrol krizi yaşamıştık. Barzani’nin petrolünü Türkiye Akdeniz’e transfer edecekti, imzalar atılmıştı ancak birden iş çıkmaza girdi. İlk sert tepki Amerika’dan geldi, ABD Dışişleri Bakanlığı, “Bağdat hükümetinin onayı olmadan petrol transferi yapılamaz” dedi.

Sonra iktidardaki Nuri Maliki, anlaşmayı veto etti.

Anlaşma bir şekilde gerçekleştirildi ancak bu kez de Maliki, havuzda toplanan petrol gelirinden Kuzey Irak’ın payına düşen hisseyi bloke etti.

ABD’NİN KUZEY IRAK PETROLÜYLE İLGİLİ PLANI

Dönelim bugüne, ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki planı, Kuzey Irak petrolünü Türkiye’nin transferdeki rolünü by-pass ederek, PYD terör örgütü üzerinden Suriye topraklarını kullanıp, Akdeniz’e ulaştırmak.

3 yıl önce biz Kuzey Irak petrolünü İskenderun’dan Akdeniz’e taşıma kararı alınca ABD buna neden şiddetle karşı çıkmıştı, şimdi daha net anlaşılıyor, öyle değil mi?

Bizim yaptığımız işi bizi ekarte ederek PYD terör örgütü üzerinden kendilerini yapmak istiyor.

2013’te3 petrol anlaşmasına “hayır” diyen Amerika, bugün yine Türkiye’nin müdahil olduğu Musul meselesine karşı çıkıyor.

Suriye’de Rusya ile ipleri koparan ABD, Fırat Kalkanı Operasyonundan fena halde rahatsız. Çünkü bu operasyon Amerika’nın Suriye ve Irak planlarına çomak soktu.

BELLİ Kİ LOZAN MESAJI ADRESİNE ULAŞMIŞ

İşte bu nedenle yarın öbür gün Musul’ta yapılacak harekatta Türkiye’yi saf dışı bırakmayı amaçlıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ısrarla Musul vurgusu yapıyor.

Erdoğan’ın Lozan çıkışının içeriğinde de Musul var.

CHP Lozan konusunda mesajın nereye gittiğinden habersiz bir şekilde eleştiri yapa dursun, Erdoğan’ın Lozan ile neyi kastettiğini belli ki en iyi Amerikalılar anlamış.

Taha Dağlı / Haber7

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
suat önal 8 yıl önce

erdogan lozanı basarı gibi gösterdiler yerine misakı milliden bahsedeydi artislik yapmayın.15 senedir cigerinizi ögrendik