Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Türk ordusu atağa geçti!
Hürkuş-C modeli de silahlı olacak. Hisar füzelerinde de uzun menzil çalışması sürüyor. Helikopter inebilen korvetlerin ardından uçak gemisi için çalışmalar hızlandı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Burgazada Korveti'nin denize indirildiği, Kınalıada Korveti'nin de ilk kaynağının yapıldığı törende verdiği ‘uçak gemisi’ mesajı, yeni nesil savunma sanayii ürünlerini de gündeme getirdi.
Anka insansız hava aracından Hürkuş uçağına, MİLGEM gemilerinden Hisar füzelerine, Altaya halkından Atak helikopterine kadar birçok platformu milli imkanlarla üretmeye başlayan Türkiye, bu modellerin daha gelişmişleri için çalışma yürütüyor. 
Birçoğu Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine giren bu sistemlerin üst modelleri, Türk ordusunun, caydırıcılık yönünü de artıracak. Türk savunma sanayii de daha güçlü bir aktör haline gelecek. İşte yeni nesil için çalışmayürütülen bazı projeler: 

HÜRKUŞ SİLAH KUŞANIYOR 
Bir diğer önemli milli proje olan Hürkuş, 'temel eğitim uçağı' olarak planlandı ve halen son testleri devam ediyor. Uçağın, önümüzdeki yıldan itibaren aktif olarak TSK tarafından kullanılması öngörülüyor. Hürkuş-A Projesinde elde edilen sonuç, yeni çalışmaların da kapısını araladı. Hürkuş-B ve Hürkuş-C versiyonları için hazırlık yapılıyor. Hürkuş'un C modeli "silahlı" olacak ve yakın hava destek harekat görevi de üstlenecek. Konuyla ilgili "kavramsal tasarım" çalışması yürütülüyor. 

GÖKTÜRK-1'DE GERİ  SAYIM 
Göktürk-2  uydusunu kullanan ve istihbarat ihtiyacının önemli bir kısmını kendi imkanlarıyla karşılamaya başlayan Türkiye, Göktürk-1 ile yeni imkanlara da kavuşacak. TSK'nın hedef istihbaratına yönelik uydu görüntüsünü sağlayacak Göktürk-1, bu yıl sonunda fırlatılacak ve 2017'de hassas görüntüler sağlayacak. Suriye ve Irak'taki sıcak gelişmeler, terörle mücadele, mülteci akını gibi konularda Türkiye bölgeyi kendi imkanlarıyla gözleyebilecek.
'Milli uçak gemisi için hazırlanın’ 
Denizlerde de gücünü giderek pekiştiren Türkiye, MİLGEM projeleriyle milli gemilerine kavuşmuştu. Son olarak Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle Burgazada Korveti denize indirildi. Kınalıada Korvetine de ilk kaynak yapıldı. Erdoğan, törende uçak gemisi üretimi için de kararlılığı ortaya koydu. 




Sıra uzun menzilli füzede
Türkiye, kısa menzilli füzelerin üretiminde sağladığı başarıların ardından uzun menzilli füze üretimi için de çalışmalara başlamıştı. Halen Hisar-A füzeleriyle alçak irtifa, Hisar-O füzeleriyle de orta irtifa ihtiyacını karşılamayı başaran Türkiye, milli olarak yüksek irtifa ve uzun menzilli füzeyi de üretecek. Askeri üslerden limanlara, tesis ve birliklerden kritik noktalara kadar yerlerin korunması sağlanmasına karşın, uzun menzilli füze, caydırıcılık bakımından da önemli görülüyor. 






ANKA'YA 'imha' görevi
Türkiye, Anka İnsansız Hava Aracı’nı (İHA) milli olarak üretmişti. TSK tarafından kullanılmaya başlanan Anka'lar, daha uzun süre havada kalabiliyor. Anka'nın gelişmiş modeli için çalışmalar da son aşamara. Anka-S adı verilen silahlı Anka, kısa süre içinde kullanılmaya başlanacak. Terör yuvaları tespit edildiği an, silahlı Anka'lar vasıtasıyla imha edilebilecek.
‘İnanırsanız, azmederseniz başarırsınız’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, cumartesi günü İstanbul Tersane Komutanlığı'nda düzenlenen Burgazada korvetinin denize indirilmesi törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasında “Amfibi türü Anadolu gemisinden sonra artık biz kendi uçak gemimizi yapar hale geleceğiz. İnanırsanız, azmederseniz başarırsınız” açıklamasında bulundu.  
Altay için tarih 2017 
Modern Tank Projesi (Altay) kapsamında halen PV1 ve PV2 prototip üretimleri tamamlandı. Sistem kalifikasyon olarak adlandırılan süreç devam ediyor. Kabul testlerinin de Ekim ayına kadar tamamlanması hedefleniyor. Altay tankının da 2017'den itibaren kullanımı öngörülüyor. 


Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.