Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Türk savunmasının 'gizli' devi
Son yıllarda yerlileştirme çalışmalarına hız veren Türkiye, dev projelere imza atmaya devam ediyor. Savunma sanayisinde her geçen gün yeni bir sevindiren haber gelirken, eş zamanlı olarak birçok projenin de hayata geçmesi için çalışmalar sürüyor.

'Gizli dev' Gölcük Tersanesi'nde inşa ediliyor

Sözleşmesi 22 Haziran 2011 tarihinde yürürlüğe giren Milli Denizaltı projesi Gölcük Tersanesi'nde inşa ediliyor. İnşa aşaması 5 blokun birleştirilmesinden oluşan denizaltında bloklar ekipmanlarla donatılacak. Tüp halinde birleştirilecek bloklar, diğer donatımlarının yapılabilmesi için de havuza kaydırılacak.



Uzun süre su altında kalacak

Havadan bağımsız tahrik sistemine sahip olacak yeni tip denizaltılar, bünyesinde bulunan hidrojen ve oksijen tanklarının tepkimesi sonucunda yakıt hücresi sistemiyle elektrik enerjisi üretebilecek. Bu sistem atmosferik havaya ihtiyaç duymadan milli denizaltının çok daha uzun süre su altında kalmasını sağlayacak.



Tamamen dalmış olarak Akdeniz baştan başa geçilebilecek kapasitede inşa edilen Milli Denizaltı hiç yakıt ikmali yapmadan ABD'ye gidip geri dönebilecek."

15 gün suyun altında kalabilecek denizaltı 2023'e kadar tamamlanacak.



Yakıt ikmali yapmadan ABD'ye gidip geri dönecek

Denizaltıların 15 gün su altında kalacağı belirtildi. Bu bağlamda tamamen dalmış olarak Akdeniz baştan başa geçilebilecek. Hiç yakıt ikmali yapmadan da ABD'ye gidip geri dönebilecek.

Projede büyük bir yerli sanayi katılım oranı bulunuyor. Çeşitli elektronik aksamların üretimi ve dizaynı noktasında yerli firmaların önemli katkısı dikkat çekiyor.



Türkiye gücüne güç katacak

Havadan bağımsız tahrik sistemine (AIP) sahip 6 adet Yeni Tip Denizaltının azami yerli katkı ile Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda inşa edilerek tedarik edilmesi amaçlanıyor. Buna ek olarak, denizaltı inşası, entegrasyonu ve sistemleri konusunda bilgi birikimi ve tecrübe oluşturulması hedefleniyor.

Proje ile denizaltı konusunda Türkiye'nin kendine yeter bir ülke olması yolunda ilerleme kaydediliyor. Güçlü silahlı sistemler ve savunma sanayisiyle Türkiye'nin bu alanda en güçlü ülkeler arasında yer alması sağlanacak.




Milli denizaltı çalışmalarına HAVELSAN, ASELSAN, TÜBİTAK, STM AŞ, AYESAŞ, Milsoft, Meteksan Savunma ve KOÇ Bilgi Savunma şirketleri büyük destek veriyor. Denizaltıların çeşitli sistem ve donanımlarını üretecek bu firmaların yanı sıra yerli birçok firmadan da ürün tedarik edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 7 yıl önce

koç bu işte varsa bu işte kesin bir koku çıkar koç türkiye için hiç bir zaman iyi düşün memiştir bir saban cı asla olamazlar koç diyince birkere degil bence binkere düşünülmeli.