Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş salyangoz kremi gün zileli deniz yücel cemil bayık

Türkçe Çekçe çeviri

Çek dili, Hint-Avrupa dil ailesinin Batı Slav dillerine ait bir dildir. Çek dili, Çek Cumhuriyeti’nin resmi dilidir. Çekçe çeviri ülkemizde yaygın olarak talep edilen çeviri dillerinden biridir. Çek dili, en çok Çek Cumhuriyetinde, Slovakya’da, Almanya’da, Avusturya’da, Amerika Birleşik Devletlerinde ve Kanada’da konuşulmaktadır. Çek dili, dünya genelinde yaklaşık 14 milyon insan tarafından konuşulan bir dildir. Çek dili 18. yüzyılda düzenlenmiş ve standart hale getirilmiştir. Çekçe, zengin morfoloji sistemine sahip dillerden biridir. Bükümlü bir dil olan Çek dili, Latince’den ve Almanca’dan oldukça etkilenmiş, kelime dağarcığına bu dillerden birçok kelime almıştır. Çek dilinden çeviri yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli özelliklerden biri, kelimelerin eril, dişil ve nötr özellikte olmasıdır. Hint-Avrupa dillerinde olduğu gibi Çekçe’de de kelimelerin üç farklı cinsiyeti vardır. Aynı zamanda eril cinsiyetin canlı ve cansız olmak üzere iki farklı niteliği vardır. Çek dili, 42 harften oluşan Çek alfabesi ile yazılır. Çek dilinde Latince yazılan alfabelerden farklı olarak, ‘č‘ ve ‘š‘ harfleri bulunur. Bu harfler Türkçedeki ç ve ş harflerinin benzeridir.

Türkçe Çekçe Çeviri

Ülkemizdeki tercüme bürolarında Türkçe Çekçe çeviri talebi oldukça fazladır. Türkçe’den Çekçe’ye en çok talep edilen tercüme konuları; iş anlaşmaları, sözleşmeler, ticari belgeler, noter onaylı tercümeler ile resmi belge çevirileridir. Aynı zamanda oturma izni belgeleri ve konsolosluk belgeleri de Çekçe diline çevirisi talep edilen başlıca konulardır. Çekçe’ye tercüme yapılırken metnin konusuna dikkat edilmeli, metnin konusuna uygun bir dil kullanılmalıdır. Çekçe tercüme ücretleri genel olarak metnin boşluksuz 1000 karakter sayısına göre hesaplanır. Resmi belgeler ile noter onaylı belgelerin çeviri ücretleri ise sayfa sayısına göre hesaplanmaktadır. Çekçe simultane çeviri ücretleri ise çevirinin süresine göre belirlenir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.