Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Türkiye ‘canavar’ üretiyor

Yeni Yerli Tip Denizaltı Projesi kapsamında inşasına başlanılan "Reis" sınıfı denizaltılarının ilki olan Piri Reis, 2018 yılı sonunda denizle buluşacak.

1974 Kıbrıs harekatından sonra Türkiye'ye uygulanan ambargo, Türkiye'nin savunma sanayisinde millileşmesinin önünü açtı. Hem savunma sanayi alanında hem de diğer alanlarda kritik teknolojilerin Türkiye'de geliştirilmesi ve kendi ihtiyacımız olan kritik teknolojileri Türkiye'de yerli ve milli imkanlarla geliştirmenin önü açıldı. Bu doğrultuda savunma sanayisinde her geçen gün yeni bir sevindiren haber gelirken, eş zamanlı olarak birçok projenin de hayata geçmesi için çalışmalar sürüyor. 

6 DENİZALTI DAHA İNŞA EDİLECEK
 
Gölcük Tersanesi, 2015 Ekim ayında başladığı Yeni Yerli Tip Denizaltı Projesi kapsamında başladığı ‘Reis’ sınıfı denizaltıların inşasını sürdürüyor. Proje kapsamında üretimine başlanılan ve çalışmaları hızla devam eden ilk denizaltı olan Piri Reis denizaltısı 2018 yılı sonunda denizle buluşacak. Yapılacak testlerin ardından da 2020’de seyrüsefer için hazır olacak. Projenin devamında 2025 yılına kadar her yıl bir denizaltı olmak üzere toplamda 6 denizaltı daha inşa edilmesi planlanıyor.
 
Hidrojen Yakıt Hücresi Teknolojisi ile geliştirilen Havadan Bağımsız Tahrik Sistemine sahip olacak denizaltılar, su sathına çıkmaksızın haftalarca dalmış durumda harekat icra etme imkan ve kabiliyetine haiz olacak.
 
Sessiz seyir yapma kabiliyetine de sahip olacak denizaltıların hizmete girmesi ile TürkDeniz Kuvvetlerinin muharebe etkinliğine önemli katkı sağlanmış olacak. 
 
Projede yerli yüklenici olarak STM, Aselsan, Havelsan, Ayesaş, Mılsoft, Koç Bilgi Sistem ve TÜBİTAK görev alıyor. Denizaltıların çeşitli sistem ve donanımlarını üretecek bu firmaların yanı sıra yerli birçok firmadan da ürün tedarik edilecek.
 
 BATARYALAR DA GÖLCÜK'TE ÜRETİLECEK
 
Denizaltı gemilerine dalmış durumda ihtiyacı olan gücü sağlayan, içerisinde bulundurduğu bataryalardır. Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında inşa edilecek olan gemilere de dalmış durumda güç veren bataryalar, Gölcük Tersanesi Komutanlığı bünyesindeki Denizaltı Batarya Fabrikası’nda imal edilecek.
 
Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında inşa edilecek Reis sınıfı denizaltılar, bataryalarına ilave olarak, bünyesindeki yakıt hücreleri ile enerji ihtiyaçlarını karşılayabilecek, dolayısıyla su üstüne çıkmaksızın daha uzun süre görev yapabilecek.


Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.