Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Türkiye'den ABD'ye: O defter artık kapandı!
Savunma Sanayi Müsteşarı İsmali Demir, Washington'daki önemli düşünce kuruluşlarından Atlantik Konseyi'nde konuştu. Demir, Türkiye'nin savunma sanayi alanında her geçen gün daha güçlü ve bağımsız adımlar attığını vurguladı.

"ABD REDDEDİNCE KENDİMİZ YAPTIK"
Türkiye ile ABD arasında birçok ortak savunma sanayi projesi olduğunu belirten Demir, Washington'ın bazı kritik projeleri reddetmesinin Ankara'yı söz konusu projeleri kendi başına yapmaya teşvik ettiğini belirtti.

"ONAYLAMADIĞI İÇİN ABD'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM"



Demir şunları söyledi; "Burada kinayeli bir şey söylemek istemem ama ABD'nin onaylamadığı bazı projeler için teşekkür ediyorum, çünkü bu durum bizi kendi sistemlerimizi geliştirmeye yöneltti"

ABD KONGRESİ'NİN ONAY VERMEDİĞİ SİLAH SATIŞLARI
Demir Türkiye'nin terörle mücadelesinde zaman zaman ABD'den yeterli desteği görmediğini belirtti; "NATO üyesi Türkiye terörle mücadele ederken ABD Kongresi silahlı İHA ve bazı güdümlü mühimmatların satışında ayak diredi.

SİLAHLI İHA'LAR ARTIK KULLANILIYOR!
Türkiye'nin 2013 yılında karşılaştığı bu durumun ardından kendi silahlı İHA'larını üretmek için ciddi adımlar attığını aktaran Demir, bu tür sistemlerin üst düzeye gelmesinin zaman aldığını, ancak şu anda iyi bir noktada olduklarını ve silahlı İHA'ların artık kullanıldığını bildirdi.

TÜRKİYE ABD'DEN İHA ALMAYACAK
Türkiye'nin ABD'den silahlı İHA alma konusunda açıklamalar yapan Demir, "Artık bizim açımızdan o defter kapandı." dedi.

HEDEF SAVAŞ UÇAĞI ÜRETİMİ!
"Nihai amacımız, savunma ve teknolojide her geçen gün daha bağımsız olmaktır" diyen Demir, Türkiye'nin 2020 yılında kendi savaş uçağını yapacak noktaya gelmiş olacağını vurguladı. Projede uluslararası firmalardan destek alınabileceğini belirten Demir, Türkiye'yi kısıtlandıran herhangi bir maddeye imza atmayacaklarını belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
turan 8 yıl önce

Helal

Avatar
murat 8 yıl önce

Gurur duyuyorum

Avatar
amet 8 yıl önce

sahman hükümet

Avatar
Türkiyem seninle 8 yıl önce

Gurur duyuyorum

Avatar
Bilent 8 yıl önce

Gecbile kalïndi

Avatar
Varol 8 yıl önce

Demek ki geçen seksen yıl Türkiye için fetret devri imiş , yeni bağımsız bir ülke olabiliriz ileriki zamanlarda umarım , ABD de bizi resmi bir ülke olarak tanır, hala bizi bağımsız bir ülke olarak tanımıyor , demek bizim kendimizi tanımamız gerekiyor