Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Türkiye'den AP'ye sert cevap: Elinden geleni ardına koyma!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Konutunda Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu'na Avrupa Parlamentosu Bbaşkanı Martin Schulz'un Türkiye'ye yönelik son açıklamaları soruldu.

AP BAŞKANINA SERT TEPKİ!

Sözlerine "AP Başkanı'nın söylediklerinin bizim için çok fazla önemi yok" diyerek başlayan Çavuşoğlu şöyle devam etti:

"Gücü yetiyorsa PKK faaliyetlerine son versin. Böyle görünüyor ki ya destekliyor ya gücü yetmiyor. Schulz'un yaptığı açıklamaya baktığınızda üst perdeden tehditkar açıklamalar yapıyor. Bu bizi etkilemez. Biz halkımızdan güç alıyoruz.

Türkiye'deki gelişmelerle ilgili açıklamaları var. PKK'lılar da çok iyi savunuyor. Kaymakamızın şehit edildikten sonra bir açıklamaları oldu mu? Bir PKK'lı çok önemli ama şehitlerimizin, öldürülen Kürt vatandaşlarımızın hiçbir önemi yok. Önce PKK faaliyetlerini durdursunlar. Ekonomik yaptırımlarla ilgili ve diğer konularla ilgili elinden geleni ardına koymasın. AB ve Parlemento başkanının iki yüzlülüğünü her zaman olduğu gibi görüyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.