Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Türkiye susarsa Kerkük biter!

Irak Meclisi’nde halen milletvekili olarak görev yapan Hasan Turan, Yeni Şafak’a önemli açıklamalarda bulundu. Uluslararası aktörlerin karanlık hesaplar uğruna bölgenin kaderini değiştirmek istediğini, müdahale edilmemesi halinde istikrarsızlığın yüzlerce yıl süreceğini söyleyen Turan, “Duhok Musul’un ilçesiydi ve nüfusu Hristiyan ağırlıklıydı. Ancak mevcut küresel tezgah Müslümanlar kadar diğer azınlıkları da terör koridoruna feda etti. DEAŞ’a ise değişimin anahtarı rolü verildi” dedi. Barzani ve Talabani’nin Türkmen ve Arapların evlerine dönmesini engelleyen girişimlerinin harici güçler tarafından yönetildiğini kaydeden Turan, şunları söyledi:

KÜRDİSTAN’I TANIYACAKLAR

“Türkiye’nin yeniden çizilen korsan haritayı engelleme gücü var, bu gücü kullanması gerek. Bu koridor engellenmezse savaşı Ankara'ya kadar taşırlar. Çok güçlü bir hazırlık var, vazgeçmeyecekler. Barzani’ye daha fazla alan kazandırmak için referandum fikrini veren aslında Batılılar. ABD, İngiltere bağımsızlığa karşı değil. Bir sonraki adımda zaten alenen Kürdistan’ı ilk olarak batılılar tanıyacak. Bu zulüm oradaki Kürtler hariç herkese reva görülüyor. Proje çok büyük. Zulmün mağdurları topyekun bölge halkıdır. Bu projenin patronajı batıdır, İsrail de arka plandaki esas yönlendiricidir. Kerkük’ü peşkeş çekiyorlar. Barzani’ye vadedilen toprakların merkezi Kerkük, orayı terör koridoruna ekleyecekler. Coğrafyanın maruz kaldığı tehdide karşı bu sessizlik neden? Kerkük, sözde Kürdistan’ın ekonomik tapusudur. yeraltı zenginliklerini PKK ve Barzani’ye verecekler. Türkiye susarsa Kerkük biter. Arakan kadar değerimiz yok mu? Maruz kaldığımız tehdidin boyutu Arakan’dan daha az değil. Hem bugünümüz hem de istikbalimiz tehdit altında. Aynı kaderi Anadolu’daki kardeşlerimize yaşatacaklar.”

Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.