Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya çatışma fenerbahçe haber

TÜSİAD'dan 'özgür basın' çağrısı

TÜSİAD 2. Yüksek İstişare Konseyi toplantısı Ankara Sheraton Otel'de yapıldı. TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes toplantıda yaptığı konuşmada, 64. hükümet programının hem fırsat hem de mücadele alanlarını kapsadığını vurgulayarak, öncelikle yargı bağımsızlığı ve adil yargılanma konusundaki eksiklerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

YARGI BAĞIMSIZLIĞI, ADİL YARGILAMA, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

“Siyasal bünyemizdeki yaralarımızı sarmamız ve toplumsal barışı yeniden tesis etmek için hukukun üstünlüğü yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile adil yargılanma konusundaki eksiklerimizi süratle gidermemiz gerekiyor. Bir yandan temel hak ve özgürlüklere ilişkin uluslararası sözleşmelerin iç hukuka aktarım yoluyla özgürlük alanlarının genişletilmesi ifade ve basın özgürlüğünün bir kırmızı çizgi olarak gösterilmesi reform ihtiyacı olan en önemli alanlardır”


"SİYASİ İSTİKRARSIZLIK REFORMLARI ZORLAŞTIRIYOR"

Symes, küresel krizden bu yana işlerin bir türlü rayına girmediğini vurguladı. Türkiye’deki ekonomik ve sosyal gelişmelerin de küresel koşullardan etkilendiğini ifade eden Symes, küresel ölçekçe siyasi istikrarsızlığın ihtiyaç duyulan ekonomik ve sosyal reformların hayata geçirilmesini zorlaştırdığını belirterek, “Her kıta kendine özgü sorunlarıyla uğraşıyor. Bugünün dünyasında en önemli ekonomik dönüşümlerin interneti mobil teknolojiler paylaşım ekonomisi ile şekilleniyor. Sanayide 4.0 dönemine giriyoruz. Toplumlar ve devletler değişiyor. Her yeni kuşak toplumsal yaşama farklı beklentilerle katılıyor” diye konuştu.

ADİL YARGILANMA KONUSUNDAKİ EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİ GEREKİYOR

Adil yargılanma konusundaki eksikliklerin bir an önce giderilmesini gerektiğiniN altını çizen TÜSİAD Başkanı Symes, “Siyasal bünyemizdeki yaralarımızı sarmamız ve toplumsal barışı yeniden tesis etmek için hukukun üstünlüğü yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile adil yargılanma konusundaki eksiklerimizi süratle gidermemiz gerekiyor. Süratle diyorum aslında yarın demek istiyorum. Bu temel mesajları ben her ortamda tekrarlıyorum. Elimizde hayata geçirilmeyi bekleyen bir reform stratejisi var. Kısacası adalet sistemimizin güçlendirilmesine ihtiyacımız var. Bir yandan temel hak ve özgürlüklere ilişkin uluslararası sözleşmelerin iç hukuka aktarım yoluyla özgürlük alanlarının genişletilmesi ifade ve basın özgürlüğünün bir kırmızı çizgi olarak gösterilmesi reform ihtiyacı olan en önemli alanlardır” ifadelerini kullandı.

64. HÜKÜMET PROGRAMI HEM FIRSAT HEM DE MÜCADELE ALANLARINI KAPSIYOR

Symes, konuşmasında hükümet programındanörnekler de verdi: “Katılımcı bir anlayış içinde toplumun tüm yelpazesini kucaklayacak şekilde çalışacağız. Yeni dönemde temel hak ve özgürlüklere ilişkin uluslararası sözleşmelerin hukuka dahil edilmesine devam edilecektir. Yargı sistemimizi uluslararası norm ve standartlar çerçevesinde yeniden yapılandıracağız. Geçtiğimiz dönemde kamuoyuyla paylaştığımız şeffaflık paketini hayata geçireceğiz. Çalışma hayatındaki katılıkları azaltarak istihdamın gelişmesine sağlıklı bir zemin oluştururken, işletmelerimizin rekabet gücünü artıracağız. Yargı sisteminin hızlı ve tutarlı bir şekilde çalışması için gerekli ortamı oluşturacağız.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.